Új előzetest kapott a Szilvásváradon forgatott 1242 – A Nyugat kapujában

Az első trailer után újabb előzetest tettek közzé a tatárjárás témáját feldolgozó, Szilvásváradon is forgatott filmből.

Forrás: Heol.hu2024. 01. 13. 17:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár hónappal ezelőtt a Vimeóra került föl egy rövidebb trailer, most pedig a filmet forgalmazó Galloping Entertainment tett közzé oldalán egy előzetest az 1242 – A Nyugat kapujában című filmből. A tatárjárás időszakában játszódó magyar–angol–mongol koprodukcióban készülő mozi jó részét Szilvásváradon forgatták még 2022 őszén és telén – írja a Heol.hu.

Az állami támogatásból készülő film premierje idén májusra, júniusra várható. A produkcióban tavaly számos változás következett be: egyrészt a produkciós cég tulajdonosi körében, de a parlamentben is többször elhangzott a kérdés, miszerint a több milliárd forintból készülő film munkatársait nem minden esetben fizették ki a készítők. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára ezzel kapcsolatban azt jegyezte meg októberben a Nemzeti Filmintézet tájékoztatása alapján, hogy az NFI mint támogató az 1242 – A Nyugat kapujában című film picture lock előtti végleges változatát elfogadta, a rendelkezésére álló információk szerint jelenleg a végső, vágott változat elkészítéséhez szükséges utómunka zajlik. 

A Galloping Entertainment weboldala szerint az angol nyelven készült film 100 perces, májusban kerül mozikba és 13 millió dollárból, azaz nagyjából 4,5 milliárd forintból forgatták le (ebből 2,5 milliárd forint volt magyar állami támogatás).

Borítókép: Az 1242 – A Nyugat kapujában című történelmi kalandfilm plakátjának részlete (Forrás: Mafab)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.