Zukor Adolfra emlékeztek Ricsén

Zukor Adolf, a világ egyik legnagyobb filmstúdiója, a Paramount Pictures alapítóatyja születésének 151. évfordulója alkalmából ünnepélyes megemlékezést tartottak szülőfalujában, Ricsén.

Forrás: OS2024. 01. 07. 16:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Hollywood Tanács, a Magyar Filmakadémia és Ricse Önkormányzata nevében koszorút helyeztek el a helyi művelődési ház aulájában található emléktáblánál. Vécsi István polgármester üdvözlő szavai után kerekasztalbeszélgetésen emlékeztek meg a nagy filmmogulról, amelyet Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke moderált. 

Az elnök hangsúlyozta, hogy Zukor Adolf nélkül a filmvilág nem lenne az, ami lett. Zukor alapvetően meghatározta a filmgyártás fejlődését, a hollywoodi filmipar történetét.

Horváthné Fekszi Márta, az Origo Film Group Zrt cégvezetője bemutatta Európa második legnagyobb filmsúdiójának működését és szerepét a mai filmgyártásban. Pozsgai Zsolt Balázs Béla-díjas rendező, érdemes művész, Gerebics Sándor, filmrendező, a Magyar Filmakadémia alapítótagja saját alkotásaik példáján beszéltek a független magyar filmezés mai helyzetéről, a zukori örökség hatásáról, a filmgyártás kulisszatitkairól, a saját módszerek, látásmód érvényesítéséről.
A résztvevők megtekintették a Zukor Adolf emlékházat, amely a ricsei világhíresség szülőházában nyílt meg 2023-ban. A Magyar Hollywood Tanács Zukor örökségének jelentőségét hangsúlyozva január 7-ét Zukor Adolf emléknappá nyilvánította.
Borítókép: Zukort 1936-ban a filmiparban eltöltött 25. évét ünneplő vacsorával tisztelik meg. Balról: Frank Lloyd, Joseph M. Schenck, George Jessel, Zukor, Darryl F. Zanuck, Louis B. Mayer és Jesse L. Lasky (Forrás:Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.