Átaludta Oscar-jelölését a Téli szünet sztárja

Sok sztár a tévé előtt izgulja végig a műsort, amiből kiderül, jelölték-e Oscarra, Paul Giamatti azonban nem tartozik közéjük. A színész a The Hollywood Reporternek adott interjúban azt mesélte, a menedzsere ébresztette a hírrel, mert éppen aludt:„Éjjeli bagoly vagyok, úgyhogy akkor alszom, amikor mások már ébren vannak. Gondoltam, ha jelölnek, majd úgyis szól valaki.” Így is lett. Giamattit egyszer már jelölték Oscarra, 2006-ban, A remény bajnoka című filmért.

Forrás: Hirado.hu2024. 02. 03. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmet öt Oscarra jelölték, Gimatti mellett Randolph (legjobb női mellékszereplő), David Hemingson (legjobb forgatókönyvíró), Mark Johnson (a legjobb film producere) és Kevin Tent (a legjobb vágó) érdemelt jelölést. Giamatti azt is elárulta a lapnak, mire készül legközelebb. 

Nagyon szeretem a horrort, és van egy jó barátom, aki írt egy érdekes kis történetet. Ha minden jól megy, ebben fogok játszani, nagyon szép lenne.

Az 1970-es években játszódó Téli szünetben egy mogorva tanár, egy lázadó diák és egy gyászoló szakácsnő ragad karácsonyra egy bentlakásos iskolában, hogy aztán nem akármilyen kötelék szövődjön közöttük. A kivételesen erőteljes alakítások mellett a február 29-én érkező Téli szünet a két Oscarral kitüntetett Alexander Payne újabb diadala. A Kerülőutakért kapta első aranyszobrocskáját, ebben is Giamattit rendezte – a Téli szünet újabb bizonyíték arra, hogy fél szavakból is megértik egymást. Payne második Oscarját az Utódokért nyerte legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában.

Borítókép: Paul Giamatti a Golden Globe-díjával (Forrás: Getty Images)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.