Kiállítás az elhagyott alagútban

Öt napon keresztül rendhagyó tárlatvezetésekkel várják a látogatókat a BKV Zrt. Földalatti Vasúti Múzeumában az idegenvezetők világnapja alkalmából február végén.

Forrás: MTI2024. 02. 16. 22:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság Földalatti Vasúti Múzeumában február 21-én, 22-én, 23-án, 24-én és 25-én 11 órától szakértő kalauzolásával, érdekes történetek meghallgatása mellett tekinthetik meg az érdeklődők a kisföldalatti vasút történetét bemutató állandó kiállítást. A programon normál belépő megváltásával lehet részt venni – tájékoztatta a BKV Zrt. pénteken az MTI-t.

A múzeum bejárata (Forrás: Wikipédia)


A régi alagútszakaszban található állandó kiállításon a muzeális járművekbe belépve bárki átérezheti a régmúlt korok hangulatát, emellett tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítenek megismerni az európai kontinens első földalattiját.
A tárlatvezetések délelőtt 11 órakor kezdődnek. Regisztráció nem szükséges, ugyanakkor a szervezők azt kérik, hogy a kezdés előtt tíz perccel jelenjenek meg a látogatók a helyszínen. 

A tárlatvezetés előtt vagy után a 150 éves Budapest közlekedéstörténetének legfontosabb állomásait felvillantó 150 év – 150 közlekedési esemény című időszaki kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők. A Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum kiállításán a közösségi közlekedés 150 kiemelt mozzanatát fotók és tárgyi emlékek jelenítik meg. 

A közlemény szerint a Múzeumok éjszakáján 2023-ban megnyílt kiállítás rekordlátogatottságot ért el, eddig több mint 17 ezren látták.
 

Az Idegenvezető Társaságok Világszövetségének (WFTGA) kezdeményezésére 1990 óta rendezik meg az idegenvezetők világnapját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők jelentős szakmai szerepére, valamint az országimázs szempontjából nyújtott értékteremtő tevékenységére.

Borítókép: A múzeumi tér egy részlete a 81-es pályaszámú pótkocsival (Forrás: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.