Meghalt William O’Connell, a Star Trek sztárja

Kilencvennégy éves korában elhunyt William O’Connell amerikai színész, akit hetven filmben és sorozatban láthattunk a pályája során – írja az Origó.

Forrás: Origo.hu2024. 02. 02. 12:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

O’Connell 1929. május 12-én született Los Angelesben, és a koreai háborúban szolgált a 45. gyalogezred hadnagyaként. Számos kitüntetést kapott, köztük a Bronzcsillagot. 

William O’Connell a Star Trekben. Forrás: NBC

Az 1960-as években gyakran tűnt fel televíziós epizódszerepekben, és hamar kora egyik legnépszerűbb karakterszínészévé vált. Kisebb szerepeket kapott, gyakran névtelen karaktereket, akiket csak a munkakörük – Flagman, Cabbie, Field Rep – alapján különböztettek meg. Olyan alkotásokban bukkant fel, mint a The Twilight Zone, a Bonanza vagy a Batman-sorozat.

Összesen hetven produkcióban tűnt fel 1959 és 1991 között. A Star Trek rajongói a gonosz Thelev-ként emlékezhetnek rá (akinek egy késsel sikerült megsebesítenie Kirk kapitányt), de többször megjelent Clint Eastwood oldalán is: olyan filmekben játszottak együtt, mint a Fesd át a kocsid!, a Fennsíkok csavargója vagy A törvényenkívüli Josey Wales. Emellett olyan filmekben és sorozatokban is láthattuk, mint az Alkonyzóna, a Mission: Impossible, a Zebra kutatóbázis, a Charlie angyalai, a Mindenáron vesztes vagy a Hazárd megye lordjai.

 

Borítókép: William O’Connell (Forrás: Rotten Tomatoes)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.