A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Óriási siker: már 300 ezren látták a Semmelweis-filmet

Koltai Lajos filmjére a bemutatása óta már több mint 301 ezren voltak kíváncsiak.

Forrás: NFI2024. 02. 15. 16:30
Semmelweis Vecsei H. Miklós
Fotó: Szupermodern Filmstúdió
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos filmjére a november 30-i bemutatója óta már több mint 300 ezren váltottak jegyet – közölte a Nemzeti Filmintézet.

Semmelweis
A Semmelweis az utóbbi időszak egyik legnagyobb magyar filmsikere. Fotó: InterCom

Mint írták, a bemutató óta eltelt 11 hétben 301 745 néző szavazott bizalmat az anyák megmentőjéről szóló Semmelweisnek, melynek főbb szerepeiben Vecsei H. Miklós, Nagy Katica, Gálffi László, Kovács Tamás, Lengyel Ferenc, Szűcs Nelli, Elek Ferenc és Mészáros Blanka láthatók.

Ez alatt az idő alatt a Semmelweis végig a 10 legnézettebb film között szerepelt a hazai toplistán és még most is a negyedik helyet foglalja el.

A filmet övező sikerről Koltai Lajos rendező így nyilatkozott:

Ez a nézőszám ebben a pillanatban a hihetetlen kategóriájába tartozik, de nagyon nagy öröm, hogy elérhettük. Hálás vagyok a csapatnak, akik velem voltak a film elkészítésében. Felemelő érzés, hogy naponta találkozom emberekkel, akik látták, szeretik, és köszönetet mondanak érte.

Mint korábban megírtuk, a Semmelweis a határon túl is hódít, a magyar film sikerével még az amerikai sajtó is foglalkozott. 

Borítókép: Semmelweis Ignác szerepében Vecsei H. Miklóst láthatjuk (Forrás: Szupermodern Filmstúdió)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.