Neked melyik volt a kedvenced?

A Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa programévben több mint 3500 programon vehetett részt a sok százezernyi látogató a Bakony–Balaton régió 116 településén. A szervezők most azt szeretnék megtudni, hogy a látogatóknak mi volt legemlékezetesebb eseménye, legyen az kicsi, nagyobb vagy éppen közepes léptékű – csak az a fontos, hogy akár évek múlva is emlegesse. A kéthetes pályázat mindenki előtt nyitva áll, a legizgalmasabb válaszok az EKF évét bemutató kiállításon is helyet kapnak.

Forrás: VEB2023 EKF2024. 02. 14. 12:00
IMG_5749
20230218 Balatonalmádi Almádiak napja a Kerényi Imre Kult-Magtárnál A közösségi napot a Megfőzzük Almádit Egyesület és a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár (PKKK) szervezte meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló NA Fotó: Pesthy Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Te is részese voltál! című játékos pályázatra a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program szervezői február 25-ig várják a legszebb emlékeket: „Neked melyik volt a kedvenced? A varázslatos megnyitó? Egy feledhetetlen koncert a Gyárkertben? A Magyar Mozgóképfesztivál filmes forgataga? Csillagos ég alatt hallgattad a Romkoncertek előadásait? Bejártad a Bakonyt a Pajta Program vagy a Kultháló rendezvényeivel? Megtaláltad a kedvenc bandádat az Utcazene Fesztiválon? Még megvan az első mozijegyed a FOTONból? Sose felejted el az első randit a Papírkutyában? Barátokkal közös ebéd a Hosszúasztal Pikniken? Lenyűgözött az Inota Fesztivál? Önkéntesként segítetted a rendezvényeket? Küldd el kedvenc emlékedet a ragyogó 2023-as évről!”

nl0415balacaelmenyparknyitany19
Egy csepp Itália a Balaton mellett: a Baláca Élménypark régészeti kiállítóhely különleges kulturális eseménysorozattal várta a látogatókat 2023. április 15-én. Fotó: Veszprém Megyei Napló/Nagy Lajos 

A kedvenc emlékeket a VEB2023 EKF honlapján egy külön aloldal már ma is várja. 

A legkedvesebb emléket ide szinte bármilyen formában fel lehet tölteni: legyen az fotó vagy rövid videó, egy jó sztori, vers vagy akár egy novella.

A programév szervezői azt tervezik, hogy a legjobb, a legizgalmasabb vagy éppen a legmeghatóbb emlékeket a beküldője akár viszont is láthatja: a kiválasztott emlékek bekerülnek a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban hamarosan megnyíló VEB2023 EKF kiállítás anyagába.
A beküldött anyagok automatikus bekerülnek egy sorsolásba is, amelyben az Európa kulturális fővárosa legkeresettebb ajándéktárgyai közül nyerhetnek ajándékot.

A pályázatra 2024. február 25-én éjfélig várják a legszebb EKF-emlékeket.

Az esemény oldalán találhatók további információk, ahol jelentkezni is lehet.  

A játék időtartama: 2024. február 12–25.

 

Borítókép: Almádiak napja a Kerényi Imre Kult-Magtárnál (Forrás: Veszprém Megyei Napló/Pesthy Márton)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.