A magyar könyvek Lipcsébe mennek

Már 1632-ben is megrendezték a német nyelvterület legnagyobb és legfontosabb nagyközönségnek szóló vásárát, amely a covid előtti időszakban évente 160 ezer látogatót is vonzott. A Lipcsei Könyvvásáron Magyarországot nemzeti stand képviseli majd, ahol az elmúlt évek németre fordított magyar műveivel is megismerkedhetnek a látogatók.

Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség2024. 03. 20. 11:53
Lipcsei Könyvvásár.
A Lipcsei Könyvvásár. Fotó: AFP/DPA/Hendrik Schmidt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petőfi Kulturális Ügynökség március 21-én 10.30-kor Végel László Balkáni szépség című műve német nyelvű fordításának bemutatójával kezdi szakmai programját. A Wieser Verlag kiadványáról szóló beszélgetést Annamarie Türk moderálja, a tolmács a mű fordítója, Christina Kunze lesz. 

Lipcsei Könyvvásár
Idén is lesz magyar stand Európa egyik legnagyobb könyves rendezvényén Fotó: MTI/Mohai Balázs

Csütörtök délután a magyar program két antológia bemutatójával folytatódik. 15 órától a Die Rückeroberung des Reservats című válogatáskötetet két szerzője, Puskás Panni és Vass Norbert közreműködésével ismerheti meg a német közönség. A Klak Verlag, valamint a berlini Collegium Hungaricum gondozásában megjelent műhöz kapcsolódó programot Natascha Freundel moderálja, a tolmács Christina Kunze lesz, a könyvből vett szövegrészleteket Regina Gisbertz olvassa fel. A 16 órai kezdetű, Danube Books Verlagnál megjelent An unseren Grenzen haben wir Angst antológia bemutatóján a kötet szerkesztője, Lesi Zoltán és egyik fordítója, Dallos Emese vesz részt. Az eseményt Stephan Ozsváth moderálja.

A Lipcsei Könyvvásár programjain Magyarország pénteken is jelen lesz: március 22-én 19 órakor külső helyszínen, a naTo rendezvényteremben szervez irodalmi beszélgetést Körper, Sprache, Raum und Du: Auf literarisher Expedition mit „Mondgesichter” und „Alabama 2” címmel. Az Andreas Rötzer vezetésével zajló műsor meghívott vendégei Tóth Kinga és Franziska Dehkordy költők lesznek.

A bemutatók után minden esetben lehetőség van szerzői dedikálásra, a kötetek a helyszínen megvásárolhatóak.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.