Minden este felragyognak a lampionok

Művészi lampionok, vurstli és a 116 éves körhinta is várja a közönséget esténként a Fővárosi Állat- és Növénykert Tavaszi lampionvarázs eseményén, március 18. és április 21. között Budapesten.

Forrás: MTI2024. 03. 17. 17:00
Sárkány Éve Lampion Fesztivál
2024.01.29. Budapest Biodóm, lampion kiállítás Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tavaszi lampionvarázson több száz, kínai művész által készített alkotást láthat a közönség. A legtöbb lampion állatokat, növényeket, mitológiai lényeket ábrázol, de a kínai civilizáció jellegzetes motívumai is megjelennek. Lesznek óriási sárkányok és óegyiptomi, piramisokat és szfinxet megjelenítő lampionok is.

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál nagy sikerrel mutatkozott be télen
A Sárkány éve lampion fesztivál nagy sikerrel mutatkozott be télen (Fotó: Kurucz Árpád)


Emellett állatos látnivalók is várják a lampionvarázs helyszínén a közönséget, például látható lesz magyar tarkamarha, mangalica, gyimesi racka juh, kameruni juh és törpekecske, hucul ló, alpaka, teve és újszülött kecskegidák is.

A Tavaszi lampionvarázs időszakában a cápákat, rájákat, különféle rajhalakat és más tengeri állatokat bemutató Cápasuli is nyitva tart este fél 10-ig.

Minden este üzemel az 1908 óta működő Schäftner-féle falovas-hintós körhinta, két másik nosztalgia körhinta, a törpekerék, de a gyerekek felülhetnek a népszerű kisvasútra is.

Az esemény helyszínét a látogatók a műemléki körhinta melletti kapun át közelíthetik meg. A bejáratot a márciusi időszakban 18 órakor, áprilisban esténként 18.30-kor nyitják meg, a helyszínen tartózkodni este tíz óráig lehet.

 

Borítókép: Újra lampionok népesítik be az állatkertet (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.