Legyőzte a gyilkos kór a Szívek szállodája sztárját

Majd nyolcvan évet töltött a színpadon, számos filmben szerepelt és énekelt is. Jean-Paul Vignon 89 éves korában halt meg.

2024. 04. 03. 15:00
Jean-Paul Vignon
Jean-Paul Vignon. Fotó: Marcel Dole via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvankilenc éves korában elhunyt Jean-Paul Vignon francia színész, énekes, akit legtöbben a Szívek szállodája című sorozat Andréjaként ismertek, de számos más filmben is szerepelt, mint például az 1968-as Piszkos osztag vagy a 2010-es Robin Hood. Vignon hangját legalább annyian ismerték világszerte, mint arcát, hiszen az éneklés mellett számos filmet narrált vagy szinkronizált, többek között a 2001-es Shrekben is hallhattuk. 

Jean-Paul Vignon
Jean-Paul Vignon énekesként is ismert volt. Forrás: Facebook/Jean-Paul Vignon

A színész március 22-én hunyt el Beverly Hills-i otthonában, miután szervezete feladta a májrákkal vívott küzdelmet. Halálhírét családja április 3-án erősítette meg a sajtónak. 

Vignon majd nyolc évtizedet felölelő pályája még Párizsban kezdődött az 1950-es években, ahol kabaréban lépett fel, majd 1963-ban New Yorkban folytatódott, ahol a The Blue Angel klubban együtt szerepelt a fiatal Woody Allennel is.

Később énekelt együtt Liza Minnellivel, és persze jöttek a filmek is, így Vignon mindkét területen valóságos ikonná vált az évtizedek során. Nem hiába írta róla a Los Angeles Times 1994-ben, hogy ő testesítette meg a romantikus francia énekes imázsát az amerikaiak számára. 

     

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.