Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Egri csillagok: hatezer diák szavalja a nézőtéren a várvédők esküjét

Különleges feldolgozásban láthatja a közönség Gárdonyi Géza örök érvényű történetét szeptember 6-án az MVM Dome-ban. Az Egri csillagok előadása igazán látványosnak ígérkezik, hiszen háromszáznál több táncos, közel száz művész és hatezer diák is részt vesz benne.

Forrás: Nemzeti Színház2024. 05. 24. 13:00
Egri csillagok
Fotó: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A Nemzeti Színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Honvédelmi Minisztérium együttműködésében megvalósuló Egri csillagok produkció rendhagyó lesz, mert a nézőtéren helyet foglaló több mint hatezer, a Honvéd kadét programban részt vevő középiskolás diák az előadás során Dobó István várkapitánnyal közösen szavalja el a várvédők esküjét.

Egri csillagok
Az Egri csillagok című előadás látványos és rendhagyó lesz. Fotó: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt

Hősökre, példaképekre ma is szüksége van a fiataloknak. A nagy tettek, nagy érzelmek ma is megmozgatják a fantáziájukat. Úgy érzem,  fontos, hogy a mindennapokból kiszakadva, a gyorsan változó, bizonytalanságokkal teli, igazodási pontokat nem nyújtó világunkban tiszta történeteket is el tudjunk mesélni

 – fogalmazott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, aki már 2022-ben színre vitte az Egri csillagok című előadást az MVM Dome–ban.

A darab társrendezője és koreográfusa, Zsuráfszky Zoltán hozzátette, Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényével örök emléket állít annak, hogy ha egy eszme érdekében összefog a magyarság, akkor képes legyőzni a legnagyobb ellenséget is. Ez az eszme pedig a kereszténység védelme és a hazaszeretet. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes korabeli magyar és török táncokkal, illetve prózai szereplőket is megjelenítve vesz részt a Nemzeti Színházzal közös előadásban, amely visszarepít a régmúltba, hogy a jelennek is példát mutasson hősiességből és bátorságból.    

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.