Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ingyenes filmek a Filmión

Gyermeknap alkalmából a Keménykalap és krumpliorr, valamint A varázsló és a Szeleburdi vakáció ingyenesen látható a Filmión csütörtöktől vasárnap estig.

2024. 05. 23. 14:45
Bagaméri az elátkozott fagylaltos
Bagaméri az elátkozott fagylaltos Forrás: NFI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Filmintézet által indított Filmio egyedülálló online kínálattal várja a nézőket. Kiváló minőségben elérhetőek a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül. Jelenleg mintegy ezer magyar film közül válogathat a közönség a Filmión, amely mobilon és okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető. 
 

A gyermeknap alkalmából ingyenesen elérhető filmek ugyancsak a magyar filmtörténet remekei közé tartoznak. 


Palásthy György 1969-es, A varázsló című filmje a tetteinkért való felelősségvállalás fontosságára hívja fel a figyelmet. A kisiskolás Balogh Gyuszi mindig a rövidebb utat választatja, a szorult helyzetekből füllentéssel vagy varázsló barátja, Csilicsala bácsi segítségével igyekszik szabadulni. A főbb szerepekben Páger Antal, Gobbi Hilda és Agárdi Gábor látható.


A Keménykalap és krumpliorr című vígjátékban kisiskolások egy csoportja cirkuszi műsort rendez beteg osztálytársuk felvidítására, miközben megpróbálják felkutatni az állatkert eltűnt majmait. A Bácskai Lauró István rendezésében, Csukás István regényéből forgatott tévésorozat mozifilmváltozatának népszerűsége máig töretlen.


A Szeleburdi vakáció főhősei, Faragóék nagyot mernek álmodni, miközben példát mutatnak összetartásból és szolidaritásból. A családnak nincs pénze a nyaralásra, ezért a gyerekek megpróbálnak alkalmi munkákkal pénzhez jutni. Így találkoznak a kilencvenéves özveggyel, Dédikével, aki felajánlja Faragóéknak néhai férje hajóját, amennyiben sikerül felkutatniuk és működőképes állapotba hozni. A Szeleburdi család folytatása Benedek Miklós és Kiss Mari főszereplésével készült.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.