Andrea Bocelli Budapestre érkezik

A világhírű tenor zenei pályafutásának harmincadik évfordulóját ünnepli idén. Andrea Bocelli a jubileum alkalmából turnéra indul, Budapesten novemberben fog koncertezni az MVM Dome-ban, az első koncertnapra pedig azonnal elfogytak a jegyek.

2024. 06. 12. 9:00
Andrea Bocelli MVM Dome Budapest jubileum koncert énekes
Andrea Bocelli Budapestre látogat: az olasz tenor ősszel ad jubileumi koncertet az MVM Dome-ban. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályafutásának harmincadik évfordulóját ünnepli Andrea Bocelli. A jubileum kapcsán turnéra indul, két alkalommal Budapesten is fellép.

Andrea Bocelli legutóbb 2022-ben lépett fel Budapesten.
Andrea Bocelli legutóbb 2022-ben lépett fel Budapesten (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

Andrea Bocelli koncert Budapesten

Ősszel koncertet ad Budapesten a világhíres 65 éves olasz tenor. A helyszín az MVM Dome lesz, az első koncertnapra pedig pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket a rajongók. Andrea Bocelli november 23-án, illetve november 24-én este 7 órától lép fel a hazai közönség előtt. A második alkalom már egy ráadás, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel hirdettek meg.

Hogyan ünnepli Andrea Bocceli pályafutásának évfordulóját? 

A világhírű énekes budapesti duplakoncertje is tanúsítja, hogy hatalmas az érdeklődés a fellépései iránt. Karrierjének kezdetét immáron harminc éve egy dalfesztiválnak köszönheti: 1994-ben a sanremói dalfesztivál első helyének elhozásával beindult Andrea Bocelli karrierje, melyet követően számos szakmai elismerést tudhatott még magáénak, s ami talán még fontosabb, a közönség rajongását és szeretetét. Az elmúlt évtizedekben megszólaltatott számos opera slágert, a világszerte koncertezett, rengeteg albumot kiadott – nem mellesleg énekelt már amerikai elnökök, pápák vagy éppen a brit királyi család tagjai előtt. 

Andrea Bocelli olyan zenészekkel és énekesekkel dolgozott már együtt, mint a popzenei toplistákon kiválóan szereplő Dua Lipa és Ed Sheeran, de a júniusban dokumentumfilmmel debütáló Céline Dionnal is volt már kollaborációja.

Gyermeki követik a világsztárt a pályán

A korábbi években már gyermekei is elkezdtek édesapjuk hivatásába belekóstolni. Bocelli gyermekeivel, Matteo nevű fiával és kislányával, Virginiával is fellép már – Virginiával a Hallelujah című dalt énekelte fel. 

Andrea Bocelli Matteo Bocelli koncert jubileum
A 26 éves tehetség, Matteo Bocelli édesapjával és önállóan is koncertezik (Fotó: AFP)

Matteónak pedig már jelent meg saját lemeze és egyedül koncertezik Európában és az Amerikai Egyesült Államok-szerte is. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.