Donald Sutherland nincs többé

88 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Donald Sutherland.

2024. 06. 20. 20:13
„Szerette, amit csinált, és azt csinálta, amit szeretett.”
„Szerette, amit csinált, és azt csinálta, amit szeretett.” Forrás: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színész halálát fia, Kiefer Sutherland közleményben tudatta a nyilvánossággal: 

Fájó szívvel mondom, hogy édesapám, Donald Sutherland elhunyt. Én személy szerint a filmtörténet egyik legfontosabb szereplőjének tartom

 – áll a nyilatkozatban. 

Soha nem rettent el egy szereptől, legyen az jó, rossz vagy csúnya. Szerette, amit csinált, és azt csinálta, amit szeretett. Ennél többet nem kívánhat az ember. Jól élte az életet

 – fogalmaz a sztár fia.

A filmvásznon 1964-ben mutatkozott be az Élőhalott kastélya című olasz horrorfilmben. A kanadai színész olyan filmekben szerepelt, mint a Tű a szénakazalban, A piszkos tizenkettő, a MASH, a Kelly hősei, a Ne nézz vissza!, Az éhezők viadala, vagy a kimondottam művészfilmnek számító Fellini-féle Casanova. 2009 nyarán Magyarországon is forgatott. A katedrális című – Ken Follett azonos című regényéből készült – minisorozatban játszott. 

Donald McNichol Sutherland pályafutása elismeréseként 2017-ben Oscar-életműdíjat kapott. Elnyerte az Emmy-díjat és két Golden Globe-díjat is átvehetett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.