Ma kezdődik a Moz.go fesztivál

Ma kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál, a Moz.go amelyen szombatig mintegy száz magyar filmet mutatnak be Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, összesen tizenkét helyszínen.

Forrás: MTI2024. 06. 12. 16:00
A fesztivál egyik helyszíne idén is Veszprém.
A fesztivál egyik helyszíne idén is Veszprém. Fotó: Nagy Lajos Forrás: Veszprém Megyei Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszprémi História Kertben a Ma este gyilkolunk című krimivígjáték premier előtti gálavetítésével kezdődik és négy napon át várja a közönséget a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa közös filmes eseménye, az idén Moz.go névre keresztelt Magyar Mozgókép Fesztivál. A vetítésekhez kapcsolódó rendezvényeken számos alkotóval, szereplővel is lehet majd találkozni. A szerdai nyitóvetítésen jelen lesz mások mellett Fazakas Péter rendező és a főszereplő Kern András, valamint Pogány Judit, Bodrogi Gyula, Jordán Tamás és Koltai Róbert is.

A Magyar Mozgókép Fesztiválon 4 nap alatt tizenkét helyszínen várják az érdeklődőket.
A Magyar Mozgókép Fesztiválon négy nap alatt tizenkét helyszínen várják az érdeklődőket. Fotó: Mozgókepfesztivál.hu

 

Csütörtökön este a veszprémi Hangvillában láthatja a közönség a Semmelweist, amelynek vetítése után Koltai Lajos rendező, Mészáros Blanka és Nagy Katica főszereplő várja az érdeklődőket. 

Ezen a napon az Agórában vetítik a Cicaverzum című romantikus vígjátékot, a közönségtalálkozón Szeleczki Rozália rendező és Csobot Adél vesz részt.

A Hangvillában csütörtökön lesz a díszbemutatója az Ők tudják, mi a szerelem című filmnek. Hubay Miklós darabját a Nemzeti Színház színpada után Rátóti Zoltán filmen is megrendezte, vele és Udvaros Dorottyával a vetítés után a közönség is találkozhat.

Pénteken Dyga Zsombor Köntörfalak című alkotását a május végén elhunyt Tompos Kátya emlékére vetítik le a szervezők.

Aznap délután a balatonfüredi Balaton moziban az Országház építészeti, történelmi és iparművészeti gazdagságát bemutató, Az ország háza című dokumentumfilm készítőivel is találkozhat a közönség, délután pedig a Hangvillában lesz a Kaláka – A Kárpátoktól a Karib-tengerig premierje az alkotók és a zenekar részvételével.

Péntek este a História Kertben vetítik a Lefkovicsék gyászolnak című filmet, amelyhez a veszprémi Lohonyay Vendéglőben egy gasztroprogram is társul: 

egy lecsó, kovászos kenyér és smarni mellett lehet majd beszélgetni Breier Ádám rendezővel és Bezerédi Zoltán főszereplővel. A Hangvillában péntek este még a Valami madarak című film is műsorra kerül, utána Hevér Dániel rendezővel és Szacsvay Lászlóval lehet majd találkozni.

Szombaton a veszprémi Foton Audiovizuális Centrumban rendeznek a Hunyadi-sorozathoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetést, amelyen a két rendező, Nagypál Orsi és Lengyel Balázs mellett jelen lesz a Szilágyi Erzsébetet megformáló Rujder Vivien és a Hunyadit játszó Kádár L. Gellért is. A beszélgetést Kinizsi Ottó vezeti. A sorozat producere a magyar származású Robert Lantos, rendezői az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Robert Dornhelm, Nagypál Orsi, Szász Attila és Lengyel Balázs.

Június 15-én délig a közönség idén is szavazhat majd a fesztivál honlapján a legjobb mozifilmre.

A közönség kedvencét a Magyar Mozgókép díjakkal együtt szombat este hirdetik ki a veszprémi Petőfi Színházban.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.