Vertigo Filmhét már öt vidéki városban is

Az elmúlt tíz év nagy sikerét követően augusztus 22–28. között a Vertigo Média szervezésében a fővárosi Art+ Cinemában (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A Vertigo Filmhét programjában összesen 17 alkotás szerepel, melyek közül három az országos premier előtt látható majd.

Forrás: Vertigo Média2024. 07. 23. 20:02
Premier előtt vetítik az idei Berlinale versenyprogramjában szereplő dán Fiúkat.
Premier előtt vetítik az idei Berlinale versenyprogramjában szereplő dán Fiúkat. Forrás: Vertigo Média
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti program mellett vidéken is lesz Vertigo Filmhét: a jászberényi Lehel Film-Színház, a miskolci Művészetek Háza, a szegedi Belvárosi Mozi, a szolnoki TISZApART Mozi és a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház is válogatott programokkal várja az igényes európai és magyar filmek kedvelőit.

A Vertigo Filmhét programja
A Vertigo Filmhét idei programja. Fotó: Vertigo Média

A 11. Vertigo Filmhéten ezúttal is mindenki találhat számára kedves műfajt és filmet:

mások mellett német és francia vígjátékok; francia és olasz romantikus drámák; francia természetfilm; magyar filmek és több fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Az Art+ Cinemában premier előtt lesz látható a filmhéten az idei Berlinalén három díjjal is kitüntetett norvég Szex című romantikus dráma; az ugyanott versenyző dán thriller, a Fiúk; valamint az A kategóriás San Sebastian-i nemzetközi filmfesztiválon versenyző francia bűnügyi film, Az örökös.

Augusztus 22-én a tavalyi év egyik legjobb romantikus filmje, a Mi lett volna, ha… lesz az első előadás, amelyet a legendás Toni Servillo főszereplésével készült megható megváltástörténet, az olasz Hátralévő életem első napja követ. 

20.15-től premier előtt látható Az örökös, egy bűnügyi film egy híres párizsi divatház művészeti igazgatójáról, aki nem várt örökségével és annak következményeivel szembesül.

Másnap, 23-án ismét mozikban lesz látható Christian Clavier két francia vígjátéka: előbb a bestsellerből készült Putifár tanár úr visszavág, majd az év legnagyobb artfilmsikere, a Ki hitte volna? lesz látható. 

20.15-től premier előtt vetítik az idei Berlinale versenyprogramjában szereplő dán Fiúkat.

Gustav Möller korábban kultfilmet rendezett A bűnös címmel, most pedig egy börtönőrről készített thrillert, aki találkozik egy elítélttel, s ez nemcsak múltbeli sebeket tép fel, de a börtönőrt erkölcsi dilemma elé is állítja.

Augusztus 24-én két német film következik. A repülő osztály Erich Kästner ifjúsági regényének legújabb feldolgozása; a Milli Vanilli: Az évszázad botránya pedig a nyolcvanas évek végének legnagyobb fiúzenekaráról és világraszóló botrányáról szól. 

20.15-től premier előtt lesz látható a Szex című norvég film, amely három díjat kapott az idei Berlinalén – elnyerte az ökumenikus zsűri, a Nemzetközi Artmozi Egyesület (C.I.C.A.E.) és az európai mozihálózat (Label Europa Cinemas) elismeréseit.

A Szex az egyik legnagyobb kritikai és szakmai sikert aratta az idei fesztiválszezonban.

Augusztus 25-én ismét látható lesz a bestsellerből készült francia életigenlő dráma, A csodák könyve, majd az Asterix és Obelix: A középső birodalom tekinthető meg. 20.15-kor pedig ismét premier előtt lesz látható Az örökös.

Hétfőn, 26-án előbb a francia vígjátéksiker, A hónap dolgozója; majd Boross Martin társadalmi drámája, a magyar Nyersanyag tekinthető meg. A napot 20.15-től a Fiúk újabb premier előtti vetítése zárja.

Másnap, kedden egy nagyszerű francia természetfilmmel kezdenek a bálnákról. 

A Bálnák: a bolygó őrei után egy magyar bűnügyi dráma, az Éger következik, amelynek főszereplője Kálid Artúr alakításért elnyerte a magyar filmkritikusok díját.

20.15-től pedig ismét látható lesz a többszörös díjnyertes norvég film, a Szex.

Szerdán, 28-án a francia romantikus vígjátékok kedvelői örülhetnek. Előbb a Tunéziai terápia kerül műsorra, majd a Szexfantáziák című pikáns francia komédiával folytatjuk a programot. A napot Az örökös premier előtti vetítése zárja.

Az esemény küldetése a nyári hőségben nem is lehetne aktuálisabb: válogatott programmal visszacsábítani a nézőket az artmozikba. 

Mindehhez ideális helyszín a minden tekintetben megújult Art+ Cinema, ahol immár luxuskörülmények között lehet artmozizni. A 11. Vertigo Filmhét a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.