Öröm a zene – Augusztusban is keresik a fiatal tehetségeket

Lehet bármekkora hőség, az Öröm a zene tehetségkutató-sorozat augusztusban is folytatódik. A nyár utolsó hónapjában három döntő várható, 3-án Keszthelyen a Fülesbagoly tehetségkutató, 18-án Kecskeméten az I. TehetségÁpoló, majd 31-én Szigetszentmiklóson a Roxiget.

2024. 07. 17. 11:46
Liana. Fotó: Uhlár Brigi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Öröm a zene tehetségkutató-sorozat 2023–2024-es évadában már 15 esemény lezajlott, de még bőven vannak lehetőségek megméretésre induló zenekaroknak szerte az országban, mi több, határon túli városokban is. Augusztusban három döntőt rendeznek meg az NKA Hangfoglaló program támogatásával. Először 3-án, Keszthelyen tartják meg a Fülesbagoly tehetségkutatót, ahol közel 30 díjat osztanak ki, amelyek között lesz Petőfi rádiós és TV-s fellépési lehetőség, előzenekar a Bagossy Brothers Company előtt, klipkészítés és egy komplett zenekari nyaralás.

zene
A legjobbak a Hangfoglalón folytathatják. Fotó: PKÜ

A sor 18-án Kecskeméten folytatódik, ahol idén új tehetségkutató várja a zenekarok jelentkezését. Az Ápoló klubban az I. TehetségÁpoló eseményen is értékes díjakat adnak át, például fellépést az Ápoló Gardenben és Klubban, de hangszerbolt és próbaterem is ajánlott fel nyereményeket.

A nyár utolsó napján, azaz augusztus 31-én jubilál a Roxiget Szigetszentmiklóson. A nagy múltú rendezvényt huszadik alkalommal hozzák tető alá, és idén visszatér korábbi helyszínére, a Kéktó szabadidőparkba. Itt is nyeremények sora vár a döntőbe jutott produkciókra, többek közt fellépést lehet nyerni az Anna & the Barbies és a Zanzibar elé, továbbá a dunaharaszti Vagabond Korzón, a szigethalmi Placcon és a ráckevei Duna-part Feszten koncertezhet egy-egy díjazott. A hagyományokhoz híven a döntőbe jutott induló zenekarok versengését további együttesek fellépése követi. Színpadra lép a tavalyi győztes Visionless Humanity, a Csepel-szigeti Pablo and the Escobars, a helyi Divina Machina, zárásként az Ivan and the Parazol lesz a fő fellépő.

Mindhárom esemény győztese indulási jogot szerez az Öröm a zene tehetségkutató-sorozat szeptember nagydöntőjébe, ahol a fődíj egy egymillió forintos hangszeres, hangtechnikai támogatás.

Továbbá az Öröm a zene országos döntőből tíz produkció továbbjut a Hangfoglaló program induló zenekari programjának élő meghallgatására. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.