Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Venezuelából érkezett, Budapesten alkot

A venezuelai származású alkotó művészi vizsgálódásának tárgya önmaga. A Bakáts Bunkerben nyíló kiállításon festmények, szobrok és grafikák is lesznek. De mi köze mindennek a démonokhoz?

2024. 07. 04. 20:04
zeus salas kiállítás 2024
Egy hónapig látogatható Zeus Salas kiállítása és még a művésszel is lehet találkozni. Fotó: Fabio Fuenmayor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindenütt jelenvalóság világába vezet minket Zeus Salas venezuelai művész a Bakáts Bunker Underground Kulturális Térben augusztus 7-én nyíló önálló kiállításán. Az egy hónapig látogatható tárlatot számos program kíséri: nyitvatartási időben több alkalommal lehetőség nyílik találkozni az alkotóval; a Bakáts Feszt idején tárlatvezetések és művészeti workshopok során ismerhető meg művészeti gyakorlata; a megnyitó és a finisszázs keretében pedig a Salas munkásságában kiemelt szerepet betöltő zene kerül a fókuszba. 

Előttem a holnap – egy átfogó kiállítás készült 

A kiállítás Zeus Salas elmúlt hét évében készült alkotásokból válogat. Estefaina Krauss, a tárlat kurátora úgy fogalmaz, hogy az átfogó kiállítás a művész pályafutásának fontos állomása, amely bemutatja és egyben összegzi eddigi művészeti tevékenységét.

zeus salas kiállítás 2024
Zeus Salas több éve Budapesten alkot. Fotó: Fabio Fuenmayor

Mi látható majd a kiállításon? 

A kurátor kiemelte, hogy a tárlaton többféle műfajban láthatók majd alkotások. Lesznek festmények, szobrok, illusztrációk és Zeus Salas performanszművészetének lenyomatai is ki lesznek állítva a Buenos Aires-i kezdetektől egészen a budapesti korszakból válogatva. A műveken az útkeresés, valamint a bennünk rejlő és teremtett démonok témája jelenik meg. 

A kurátor jelezte, hogy Zeus Salas művészeti vizsgálódásának tárgya kifejezetten önmaga:

 – Saját ikonográfiát teremtve, egyedülálló módon ötvözi a klasszikus és a mitológiai szimbolikus ábrázolásokat latin-amerikai gyökereinek kultúrájával.

zeus salas kiállítás
Zeus Salas: A World Without Love  Fotó: Zeus Salas

 

A művész showman is

Estefaina Krauss úgy fogalmaz, hogy a művész a látogatókat arra invitálja, hogy hagyják maguk mögött a múlt terheit és a tárlaton szereplő alkotásokra egyfajta tükörként tekintsenek. Az Előttem a holnap című kiállítás augusztus 7-én nyílik, azonban a szervezők számos programmal várják az érdeklődőket egészen szeptember 7-ig a Bakáts Bunker Underground Kulturális Térben. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.