Budapestre látogat a világhírű Quatuor Ébène vonósnégyes

A Petneházy Alapítvány és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem közös rendezvényének ad otthont ősszel a Zeneakadémia. Október 16-án Budapestre látogat a világhírű francia Quatuor Ébène vonósnégyes, amely Beethoven, Britten, valamint Haydn műveiből ad elő vonósnégyesre komponált zeneműveket.

2024. 08. 02. 17:14
A Quatuor Ébène vonósnégyes (Fotó: quatourebene.com)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petneházy Alapítvány célja a hazai és a határon túli magyar fiatalság támogatása és a társadalom széles köre számára a művelődés lehetőségeinek biztosítása. Ennek egy új állomása az őszi rendezvény, amelyre az alapítvány harminc ingyenes belépőjegyet bocsát az eseményen részt venni kívánók rendelkezésére. Az alapítvány közösségimédia-oldalán hamarosan további információk jelennek meg a jelentkezés részleteiről.

Az előadói est alkalmával mutatják be a közönségnek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem azon ígéretes növendékét, aki a Petneházy-ösztöndíjjal kitüntetett hazai és határon túli fiatalok sorát gyarapítja.

A Petneházy Alapítvány elnöke, Petneházy Dávid szerint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel kötött megállapodás komoly mérföldkő az alapítvány számára. Hozzátette, kötelességüknek érzik, hogy hazai civil szervezetként a magyar kultúra ügye mellé álljanak, egyben pedig lehetőséget teremtsenek a magyar fiatalok számára is karrierjük kibontakoztatásában. Elmondta azt is, hogy 

ezek a fiatalok az életüket annak szentelik, hogy a magyar kultúra rangját öregbítsék és jó hírünket vigyék szerte a világban.

Borítókép: A Quatuor Ébène vonósnégyes (Fotó: quatuorebene.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.