Az Erdődy Kamarazenekar szezonnyitó hangversenye

Az Erdődy Kamarazenekar művészeinek szezonnyitó hangversenyét jövő hét vasárnap rendezik meg a nemrég felújított dégi Festetics-kastély ovális termében. A koncerten egy magyarországi bemutatót is tart a zenekar.

2024. 08. 24. 9:20
Erdődy
Az Erdődy Kamarazenekar szezonnyitó hangversenyét a dégi Festetics-kastélyban tartja. Fotó: Gulyás Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember elsején, délután öt órakor ismét új érdekességeket tűz műsorára az Erdődy Kamaraegyüttes, amely a magyar zenetörténet értékeinek népszerűsítését és kortárs hazai kompozíciók bemutatását tűzte ki céljául. A zenekart Szefcsik Zsolt hegedűművész alapította 1994-ben Budapesten.

Erdődy
Az Erdődy Kamarazenekar. Fotó: Nikodém Nóra

Az Erdődy Kamarazenekar műsora

A műsorban két, a kastéllyal nagyjából egyidős mű fog elhangzani a XIX. század elejéről: 

az első a pozsonyi származású Johann Nepomuk Hummel esz-moll zongoraötöse (op. 87.), a másik mű egy magyarországi bemutató, a hazánkban teljesen ismeretlen, ám kiváló lengyel szerző, Józef Krogulski Oktettje.

A műsorban közreműködik Monostori Gábor zongorán, Szefcsik Zsolt hegedűn, Szabó Sára hegedűn, Polónyi István brácsán, Újházi Gyöngyi csellón, Martos Attila nagybőgőn, V.Menyhárt Zsuzsanna fuvolán és Majzik Zsuzsanna klarinéton.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.