Holnap kezdődik a 11. Vertigo filmhét a legjobb európai és artfilmekkel

Az elmúlt tíz év nagy sikerét követően augusztus 22. és 28. között a Vertigo Média szervezésében a fővárosi Art+ Cinemában idén is megrendezik a Vertigo filmhetet. Egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A 11. Vertigo filmhét programjában összesen tizenhét alkotás szerepel, melyek közül három az országos premier előtt látható majd.

2024. 08. 21. 12:25
Vertigo filmhét
A Vertigo filmhét kínálatában a Fiúk című alkotás Forrás: Vertigo Média Kft
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti program mellett vidéken is lesz Vertigo filmhét: a jászberényi Lehel Film-Színház, a miskolci Művészetek Háza, a szegedi Belvárosi Mozi, a szolnoki TISZApART Mozi és a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház is válogatott programokkal várja az igényes európai és magyar filmek kedvelőit.

Vertigo filmhét
A Vertigo filmhét programjába premier előtt látható Az örökös című francia bűnügyi film (Forrás: Vertigo Média Kft.)

 

Sikerfilmeket vetítenek a Vertigo filmhét kínálatában

A 11. Vertigo filmhéten ezúttal is mindenki találhat számára kedves műfajt és filmet: többek között német és francia vígjátékok, francia és olasz romantikus drámák, francia természetfilm, magyar filmek és számos fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Az Art+ Cinemában premier előtt vetítik az idei Berlinalén három díjjal is kitüntetett norvég Szex című romantikus drámát, az idei Berlinalén versenyző dán thrillert, a Fiúkat, valamint az A-kategóriás San Sebastian nemzetközi filmfesztiválon versenyző francia bűnügyi filmet, Az örököst.

A Vertigo filmhét első napján, csütörtökön a tavalyi év egyik legjobb romantikus filmjét, a Mi lett volna, ha… című alkotást tűzik műsorra, amelyet a legendás Toni Servillo főszereplésével készült megható megváltástörténet, az olasz Hátralévő életem első napja követ. Este 20.15-től premier előtt látható Az örökös című bűnügyi film egy híres párizsi divatház művészeti igazgatójáról, aki nem várt örökségével és annak következményeivel szembesül.

Pénteken ismét mozikban láthatjuk Christian Clavier két francia vígjátékát. Előbb a bestsellerből készült Putifár tanár úr visszavág, majd az év legnagyobb artfilm sikere, a Ki hitte volna? című alkotást tűzik műsorra. Premier előtt, 20.15-kor vetítik az idei Berlinale versenyprogramjában szereplő dán Fiúkat. Gustav Möller korábban kultfilmet rendezett A bűnös címmel, most pedig egy börtönőrről készített thrillert, aki találkozik egy elítélttel, s ez nemcsak múltbeli sebeket tép fel, de a börtönőrt erkölcsi dilemma elé is állítja.

Két német film következik szombaton. A repülő osztály Erich Kästner ifjúsági regényének legújabb feldolgozása, a Milli Vanilli – Az évszázad botránya pedig a nyolcvanas évek végének legnagyobb fiúzenekaráról és világraszóló botrányáról szól.

Este 20.15-től premier előtt lesz látható a Szex című norvég film, amely három díjat kapott az idei Berlinalén – elnyerte az ökumenikus zsűri, a Nemzetközi Artmozi Egyesület és az európai mozihálózat (Label Europa Cinemas) elismeréseit. Az alkotás az egyik legnagyobb kritikai és szakmai sikert aratta az idei fesztiválszezonban.

Vasárnap ismét látható lesz a bestsellerből készült francia életigenlő dráma, A csodák könyve, majd az Asterix és Obelix – A középső birodalom című francia vígjátéksiker tekinthető meg.

Hétfőn előbb a francia vígjátéksiker, A hónap dolgozója, majd Boross Martin társadalmi drámája, a magyar Nyersanyag várja a filmrajongókat.

Kedden egy nagyszerű francia természetfilmet vetítenek a bálnákról. A Bálnák – A bolygó őrei után egy magyar bűnügyi dráma, az Éger következik, amelynek főszereplője, Kálid Artúr alakításért elnyerte a magyar filmkritikusok díját.

Szerdán a francia romantikus vígjátékok kedvelői örülhetnek. Előbb a Tunéziai terápiát tűzik műsorra, majd a Szexfantáziák című pikáns francia komédiával folytatják a programot.

A Vertigo filmhét küldetése a nyári hőségben nem is lehetne aktuálisabb: válogatott programmal visszacsábítani a nézőket az artmozikba. Mindehhez ideális helyszín a minden tekintetben megújult Art+ Cinema.

A 11. Vertigo filmhét a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.