A Szarvasbébi és A sógun vitte a prímet az idei Emmy-gálán

A valós abúzustörténetet feldolgozó Szarvasbébi és a James Clavell bestselleréből készült A sógun tarolt az idei Emmy-díjátadón – mindkét széria négy jelölést váltott díjra a vasárnapi Los Angeles-i ceremónián.

Forrás: BBC2024. 09. 16. 8:14
A sorozat alkotója és sztárja, a skót komikus, Richard Gadd Fotó: Reuters
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívüli népszerűségnek örvendő, a Netflixen április 11-től látható, Szarvasbébi című sorozat négy díjat is elhozott az Emmy Los Angeles-i ceremóniáján. A négy jelölésből hármat a sorozat alkotója és sztárja, a skót komikus Richard Gadd váltott díjra – a sorozatban való szereplésért, a forgatókönyvért és a produceri munkáért kapta az elismerést.

Szereplőtársa, Jessica Gunning, aki a zaklató Marthát alakította, a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat hozta el.

Ó, te jó ég! Nagyon szépen köszönöm. Őszintén szólva úgy érzem, bármelyik percben felébredhetek, és ez az egész csak egy álom

– fogalmazott meghatódva a színésznő. 

Minden televíziós sikerben közös a jó történetmesélés, amely az életünkről szól. Így hát kockáztassanak, tolják ki a határokat, kutassák a kényelmetlent, és merjenek hibázni a végeredmény érdekében

– mondta díja átvétele után Gadd, szavait a televízió-sorozatok készítőinek címezve.

A drámák között A sógun vitte el a legfontosabb díjakat, számszerűen négyet. Az FX gyártásában készült sorozat, amely a feudális Japán hatalmi harcairól szól, elnyerte a legjobb drámai sorozat díját, és két főszereplője a japán színészek közül elsőként kapott Emmy-t: Szanada Hirojuki a legjobb színész, Anna Sawai pedig a legjobb színésznő kategóriában nyert.

A Hacks – A pénz beszél nyerte el a legjobb komédiának járó díjat, a főszereplő, Jean Smart lett a legjobb színésznő ebben a kategóriában. 

A mackó című sorozat pedig rekordot döntött: idén 11 kategóriában díjazták a szériát, ez a legtöbb, amelyet egy évad alapján egy produkció valaha kapott.

A legjobb női mellékszereplő Elizabeth Debicki lett A koronából, a legjobb férfi mellékszereplő pedig Billy Crudup a Morning Show-ból.

A Los Angeles-i gálán első Emmy-díját vehette át Jodie Foster: a kétszeres Oscar-díjas színésznő a minisorozatok legjobb színésznője lett A törvény nevében legfrissebb, Night Country című évadáért. Szintén díjazták Jamie Lee Curtist, aki a vígjátékok között a legjobb vendégszínésznő lett A mackóért, itt a férfiak között szintén ebből a sorozatból Jon Bernthal futott be. Elizabeth Debicki A korona című drámasorozat utolsó évadában Diana hercegnő megformálásáért vehette át a legjobb mellékszereplő kategória díját. 

A gála házigazdája két kanadai színész, Eugene és Dan Levy, apa és fia volt.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.