Gyógyító, vigasztaló dalok a HolddalaNap zenekar templomi koncertjén

Csendből szőtt hangszőnyeg című koncertjüket adja elő a a HolddalaNap zenekar november 10-én a gazdagréti református templomban. A novemberi időszakhoz mélyen illeszkedő gyógyító, vigasztaló koncerten elhangzó dalok az elmúlt esztendők tanulságait muzsikába foglaló zenei anyagából kerülnek ki.

2024. 10. 26. 12:00
Hold
A HolddalaNap zenekar a színpadon. Fotó: Biljarszki Dániel Bidani Photography
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyolc muzsikus együttállására van szükség hozzá, lélekben is, zeneileg is mélyen fel kell készülnünk a koncertre, amely nehéz témákra ad zenei kioldást – mondta lapunknak Gulyás Anna, a HolddalaNap zenekar énekese.

hold
Gulyás Anna, a HolddalaNap zenekar énekese (Fotó: Bidani Photography/Biljarszki Dániel)

A HolddalaNap zenekar vigaszt nyújtó dalai

 

Sírós-felemelkedős imádságkoncert ez, felfelé emelő csendből szőtt hangszőnyeg. Most egy olyan helyszínen játszhatjuk, ahol imádságban, közösségben otthonosak vagyunk, a gazdagréti református templom áldott templomterében.

A nagy csend idején, s benső csendjeinkben számos új dalunk született: az események feldolgozását segítő, sokszor fájdalmakat tükröző, de gyógyító, vigasztaló, reményt adó kompozíciók. Reflektálnak a környezeti válságra, a felborult életritmusra, a betegségre, gyászra, a kapcsolatokban megtapasztalt fájdalmakra s örömökre, a visszahúzódás dilemmáira, a háborúra s az áhított békére – foglalta össze az énekes. 

A koncerten részt vesz Draskóczy Lídia táncházdíjas hegedűs, Szlama László, a Zeneakadémia ifjú tanára, Junior Prima díjas kobzos-citerás, Balogh Guszti, a roma muzsika prominens képviselője, Gulyás Anna énekes-néprajzkutató mesemondó, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa, Tar Gergely ütős, Vajdovich Árpád nagybőgős, Alex Torres perui gitáros és Bolyki Sára énekes.

 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.