Kiderült: Keanu Reeves elfelejtette, milyen filmben játszik, dollármilliókat termelt a rossz memóriája

Keanu Reeves sokkal több energiát fektetett a filmbe, mint az megszokott, mégsem volt képes megjegyezni a címét. Mint utólag kiderült, ez jelentős mértékben hozzájárult a John Wick-sorozat sikeréhez.

2024. 10. 20. 6:40
Keanu Reeves
Keanu Reeves a John Wick első részében. Forrás: TMDb
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan tíz éve, hogy mozikba került a John Wick első része, ami elindította Keanu Reeves akciófilmes reneszánszát, és a Mátrix mellett megteremtette a színész második legjelentősebb franchise-szerepét. Ez azonban könnyen máshogy alakulhatott volna, még bemutatásakor sem gondolta senki, hogy a karakter olyan népszerű lesz, hogy egy évtized alatt három folytatással és egy televíziós sorozattal saját filmes univerzumot teremt, amihez jövőre érkezik az első spin-off rész is.

Keanu Reeves a John Wick első részében.
Keanu Reeves a John Wick negyedik részében (Fotó: TMDb)

A történet Derek Kolstad ötletéből született, akinek egy veterán bérgyilkos sztorija volt a fejében, de a stúdió inkább egy középkorú főszereplőt akart. Reeves lelkesen csatlakozott, mivel saját veszteségeivel tudott azonosulni a feleség halálának motívumával, ami nagy szerepet játszott a karakter kialakításában. 

Az ő érdeme a főhős hallgatag jelleme és a rövid dialógusok is, amelyek a film védjegyévé váltak, a legnagyobb hozzáadott érték azonban minden bizonnyal a film új címe lett.

Reeves ugyanis egyszerűen képtelen volt megjegyezni a film eredeti, semmitmondó B-filmes címét, ami egyszerűen Megvetés (Scorn) volt, és feltehetően gyorsan az olyan direct-to-DVD filmek sorába lökhette volna a filmet, mint amilyenekben Bruce Willis vagy Nicholas Cage is tobzódott a 2010-es években.

Az egyetlen ok, amiért a film címe John Wick lett, hogy Keanu folyton így hivatkozott rá. [...] Ma  már nem is tudnám elképzelni, hogy Scorn címen fusson

 – idézte fel a Collider Derek Kolstad 2020-as interjúját, amit az író a Comicbook.com-nak adott. Kolstad az első rész mellett egyedül írta a második részt is, a további részekben is közreműködött.

Az első rész húszmillió dollárba került, és 86 milliót termelt, az igazi pénzgyár pedig a folytatásokkal indult csak be igazán, eddig világszerte több mint egymilliárd dollárt tett zsebre a négy film (sorrendben 171, 326, és 440 millió).

A franchise folytatása jövőre érkezik Balerina címmel, de egyes hírek szerint az eredeti rendező, Chad Stahelski, újraforgatásokkal próbálta megmenteni a filmet, ami némi aggodalomra ad okot a minőséget illetően, pedig a Balerina rendezője sem éppen zöldfülű már az akciózások terén, Len Wiseman jegyzi a Die Hard 4.0-et és az Underworld filmeket is. A táncosból lett bérgyilkos címszereplőt Ana de Armas alakítja majd, aki először John Wick harmadik részében tűnt fel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.