Milyen nyelvet használnak a véleményvezérek és a megmondóemberek?

Miért válik durvává a média stílusa? Miért válik elfogadottá a közönséges kifejezés a közbeszédben, a magántársalgásban és a médiában? Egyebek mellett ezeket a kérdéseket járják körül a Protestáns Újságírók Szövetségének konferenciáján, amelyet október 10-én tartanak a fővárosi Károlyi–Csekonics palotában.

2024. 10. 09. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megalakulásának 20. évfordulója alkalmából, október 10-én konferenciát rendez a Protestáns Újságírók Szövetsége. 

Forrás: PRÚSZ

A média és a közbeszéd vulgarizálódása címet viselő rendezvényen Aczél Petra kommunikációkutató, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorhelyettese a médiahatások új kémiájáról tart előadást, a Balázs Géza nyelvész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolájának vezetője, Kövecsecs Ágnes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság műsorfigyelő osztályának vezetője és Hal Melinda klinikai szakpszichológus részvételével zajló kerekasztal-beszélgetésen pedig az igénytelen médiatartalmak és az ahhoz „illő” nyelvhasználat kérdéséről esik szó.

Gajdics Ottó, a Mediaworks Hungary főszerkesztője, Jeszenszky Zsolt újságíró és Hegyi Gyula újságíró egyebek mellett arról beszélget majd a konferencián, hogy mitől vált durvává a média stílusa, és hogy hogyan formálja ez át a mondandót, de arról is szó esik, hogy mit szól ehhez a tudatos médiahasználó.

 

A téma aktuális, mindannyiunk felelőssége és a PRÚSZ fontos küldetése is, hogy elejét vegyük az egyre inkább jellemző kifejezési formának, a népszerűség és nézettség érdekében mindent feláldozó igénytelenségnek

– írja az esemény meghívójában Volf-Nagy Tünde, a Protestáns Újságírók Szövetségének elnöke.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely itt vagy a [email protected] e-mail-címen lehetséges.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.