Hazai elismerés a Bárka folyóirat csapatának

Magyar Nemzet
2020. 01. 23. 15:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magas színvonalú, értékteremtő szakmai munkásságáért a Bárka folyóirat szerkesztőségének adományozták a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést. Mint az indoklásban olvasható: a Bárka szerkesztőinek sikerült egy olyan karakteres arcélt kialakítaniuk, ami mára már egyedivé és az egyik legjobb kortárs magyar irodalmi folyóirattá teszi a lapot, ugyanakkor a helyi és az országos írott, illetve elektronikus média rendre elismeréssel számol be a Bárka aktuális számairól, illetve rendezvényeiről.

Az 1993-ban indult lap legfontosabb törekvése a kezdetek óta az, hogy stílusirányzatra, világnézetre, korra és lakhelyre való tekintet nélkül a határon belüli és túli kortárs magyar irodalom és képzőművészet legkiválóbb alkotóit gyűjtse össze.

Az ezredfordulón egy szakmai elismerést alapítottak: a Bárka-díjat, 2007-től pedig Ablak a kortárs magyar irodalomra – Bárkaonline.hu címmel elindult egy teljes spektrumú irodalmi portál is hírekkel, helyszíni tudósításokkal, kritikákkal, első nyilvánosságú irodalmi alkotásokkal, tárcákkal, olvasónaplókkal és a Papírhajó című gyerekirodalmi rovattal.

A szerkesztői, munkatársi gárda összetétele is cserélődött az évek során, a jelenlegi szerkesztőség tagjai: Elek Tibor főszerkesztő, Farkas Wellmann Éva főszerkesztő-helyettes és online szerkesztő, valamint Kiss László és Szil Ágnes szerkesztők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.