Képgalériát osztottak meg a nagycenki Széchenyi-kastély fejlesztéséről

Látványos szakaszba ért a nagycenki Széchenyi-kastély fejlesztése, amelyet képgalériában mutatnak be a műemlék közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
2021. 07. 30. 13:30
null
forrás: Eszterháza Forrás: Eszterháza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebook-bejegyzésben olvasható: láthatóvá vált a Széchenyi-kastély restaurált, felújított északi homlokzata azt követően, hogy már le is bontották az állványzatot, miközben végzik már az épület előtti szökőkút vasszerelését is az ahhoz kapcsolódó gépészeti munkákkal. A keleti pandúrház homlokzatának végleges formája is egyre látványosabban körvonalazódik, elkészült az új monolit vasbeton födém és az új attika.

2021 januárjában indult a nagycenki Széchenyi-kastély közel hárommilliárdos fejlesztése, amelynek célja a legnagyobb magyar életműve, nemzetépítő munkássága méltó környezetben és módon való bemutatása azon a helyen, ahol gróf Széchenyi István élt és alkotott. Nyughelye, a Széchényi-mauzóleumban a felújítás alatt is látogatható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.