Nédó Olga hegedűművész fellép Tokajban

A Mátyás és Janus című előadását helyett Nédó Olga hegedűművész show-műsorát lehet megnézni Tokajban.

Pataki Tamás
2020. 08. 31. 7:00
null
Részlet a W Fotó: Andrási Ariel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a Regnum Fest programjait jövőre halasztották, úgy volt, hogy a Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház Mátyás és Janus című előadását mégis megtartják. Ám egy hirtelen jött kényszerű személycsere miatt, mint fogalmaztak, nem tudják előadni Tokajban. Helyette Nédó Olga Príma- és Kölcsey-díjas hegedűművész Violin&Woman című show-műsorát lehet megnézni ugyanebben az időpontban. Az előadáson fellép Csizmadia Gergely színművész is. Nédó Olga hegedűművész a klasszikus zenei műfajon kívül az igényes könnyűzene világában is otthonosan mozog. Bejárta Amerikát, Európát, és Kínában is megfordult már. Olyan hírességekkel lépett színpadra, mint José Cura vagy Richard Clayderman. Két lemeze jelent meg: a Violin&Woman 2018-ban aranylemez lett, ezt követte a második albuma Favorite címmel, amin kedvenc dalai találhatók, többek között a Honfoglalásból egy részlet.

Részlet a Violin&Woman című előadásból
Fotó: Andrási Ariel

A Regnum Fest részeként a Szög nyomában nevű hagyományőrző lovastúrát is megtartják. Augusztus 20-án indult útnak Csepin Péter és a Bakonyi Poroszkálók csapata, hogy egy újabb nagyszabású lovastúrával méltó módon tisztelegjenek Szent László király emléke és a mindenkori magyar katonalovak előtt. A kéthetes portya keresztülszeli Magyarországot, több nevezetes történelmi helyszínt is érint. A csapat Szent László lovának, Szögnek a nyomán a középkori fontos zarándokutat, mely Nagyváradra vezetett, járja be Tokajig. Somogyvárról Kerekin keresztül érték el a Balatont, ahol komppal keltek át a Tihanyi-félszigetre. Lovas, Várpalota, Csákberény, Mány, Pilis­szántó, Nagymaros, Rétság, Csesztreg, Hollókő, Mátraverebély, Mátranovák, Ózd, Nagyvisnyó, Diósgyőr, Szerencs, Tokaj a tervezett útvonal, melyhez a lehetőségeik szerint tartják magukat.

A Szög nyomában történelmi lovastúrát a Regnum Fest társrendezvényeként tervezték, a lovasok Tokajba érkezve becsatlakoztak volna az aznap induló nagyszabású történelmi fesztivál programjába, ám a Regnum Fest szervezői a fennálló járványügyi helyzetre való tekintettel elhalasztották a fesztivál megtartását egy 2021-es tavaszi időpontra. 2021 tavaszán a történelmi fesztivál nagyszabású hagyományőrző programokkal, látványos történelmi felvonulásokkal, hadijátékokkal, íjászversennyel, lovas és gyalogos harci bemutatókkal, színvonalas családi és gyermekprogramokkal, számos zenei koncerttel, színházi előadással, képzőművészeti kiállításokkal, kézművesvásárral és gasztronómiai eseményekkel készül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.