Zrínyi Miklós ravatala fölött – Élő történelem a virtuális térben 18 órakor

1664. november 18-án, vadászbalesetben elhunyt a magyar történelem egyik legnagyobb alakja, a költő Zrínyi Miklós. Halálát a mai napig számos kérdés övezi, végtisztességének rítusáról pedig igencsak kevés forrás maradt az utókorra. A Zrínyi Miklós ravatala fölött című, élő interpretációs rövidfilm betekintést enged a 17. századi főnemesi végtisztességet övező rítusokba, viselettörténetbe, de még a gasztronómiába is.

Magyar Nemzet
2020. 11. 18. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmet az Élő történelem másként – múzeumok a virtuális térben című mintaprogram keretében, Bárány Dániel és Bárány Krisztián rendezésében készítette a Filmever Stúdió.

Partnerek: Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület, a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma, a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium, Régészeti Örökségvédelmi Igazgatóság. Önkénteseink: Cserépyné Varga Mária, Remeczki Imre.

A filmbemutató időpontja: 2020. 11. 18., 18:00

A beszélgetés résztvevői:

Moderátor: Bódai Dalma, az Ars et Virtus. Horvátország–Magyarország. 800 éves közös örökség című kiállítás projektmenedzsere

Dr. Bereczki Ibolya ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettes, Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Zay Orsolya régész, történész, reenactor, Bethlen Gábor Hagyományőrség

Bárány Krisztián rendező, Filmever Stúdió

Dr. Szvitek Róbert történész, szakmuzeológus, az Ars et Virtus. Horvátország–Magyarország. 800 éves közös örökség című kiállítás társkurátora

A járványügyi helyzetre tekintettel a beszélgetés a Magyar Nemzeti Múzeum Facebook-oldalán élő közvetítésben zajlik itt!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.