A tengerparton kiemelten fontos a napszemüveg viselése

A szakember elmondta: a fokozott UV-terhelés a szemre is rendkívül káros.

Forrás: MTI2020. 07. 08. 11:26
null
Forrás: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tengerparton és a magas hegycsúcsokon fokozott a sugárzás, ezért kiemelten fontos a napszemüveg viselése – mondta Nagy Zoltán Zsolt, a Semmelweis Szemészeti Klinika igazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán. Megjegyezte, ezért is vannak a speciális kerékpáros- és gleccserszemüvegek.

A szakember elmondta: a fokozott UV-terhelés a szemre is rendkívül káros. Ezért különösen 11 és 15 óra között, de előtte és utána is napszemüveget kell hordani.

Hozzátette: nem elegendő, hogy jó UV-szűrője legyen a szemüvegnek, fontos, hogy igazodjon a fej formájához. A szemüveg mögött ugyanis kitágul a pupilla, így ha a napszemüveg nem takarja oldalról a szemet, károsodhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.