
Elképesztő, így néz ki a dubaji virsli, mutatjuk!
A dubaji virslit különlegessége, hogy pisztáciát és kadajif tésztát (az arab konyha egyik kedvelt, cérnametélthez hasonló sült tésztája) is tartalmaz.
A nyár az az évszak, amelynek hangulata és emléke mindig örömmel tölt el minket. Bármi, ami a meleg napsütést vagy a vízpartot idézi, kedves a szívünknek. Eleink nagyok voltak ebben (is), elhalmozták polcaikat nyári emlékekkel, apró iparművészeti kincsekkel, amelyek mind az egykor meglátogatott helyek emlékét őrizték.
Volt kis kancsó Hévízről, porcelántálka Agárdról, ivópohár Hajdúszoboszlóról és az igazi klasszikus, személyes kedvencem, a plexivitorlás a Balatonról. A számtalan színben és formában készült kis hajók a Balaton minden részén kaphatók voltak. Színes és tejfehér plexiből, rendszerint rézárbóccal készültek, melyen a kis vitorlákat feszes damil tartotta. Talpazatukon apró réztáblán a helység neve vagy egyszerűen: „balatoni emlék.”
Érdekes emlékegyveleg bontakozik ki a fejemben, ha hosszasan nézem őket. A magyar sportvitorlázás reformkori kezdetei, az első Kékszalag 1934-ből, Bujtor István az összes balatoni filmjével és én magam, ahogy figyelem a szikrázó napsütésben sikló fehér vitorlákat. S hogy aktuális legyek, hátborzongató volt, amikor az idei Kékszalag rajtja a sok száz fehér vitorlával, kedves barátom üvegpolcon álló, számtalan különféle, kisebb és nagyobb, egyszerűbb és extra plexi vitorlásból álló gyűjteményét juttatta eszembe.
Sajnos a készítőkről igen keveset tudunk. A némely darabon megtalálható iparművészeti jelzés annyit jelent, hogy regisztrált iparművészek zsűrizett darabjai az Iparművészeti Vállalat üzleteiben is kaphatók voltak az 1970-80-as években. Legfőképpen azonban a trafikok, ajándék- és szuvenírboltok kínálatában voltak megtalálhatóak a kis „műanyag” vitorlások, amelyek ma is ugyanazzal az aktualitással hirdetik: nincs Balaton vitorlás nélkül, nincs nyár Balaton nélkül!
A dubaji virslit különlegessége, hogy pisztáciát és kadajif tésztát (az arab konyha egyik kedvelt, cérnametélthez hasonló sült tésztája) is tartalmaz.
A 42 Restaurant séfje, Koppány Levente gondoskodik majd Jennifer Lopez és csapatának étkezéséről budapesti tartózkodása alatt.
A bodza sokak kedvenc szörpféléje, de méz, zselé, lekvár, sőt pálinka is készíthető belőle.
Gondolták volna, hogy a legnépszerűbb receptek közé tartoznak a Mindmegettén a különféle bundás kenyerek?
Eltűnt pásztói nőt keres a rendőrség
Most kiderül, Zelenszkijnek a fotel vagy a tűzszünet a fontosabb
Kiadták a figyelmeztetést: ne küldj több SMS-t, különben...
Végre Trump is megszólalt az orosz bombázók ukrán megsemmisítéséről
Eddig titkolta Törőcsik Franciska, most végre megmutatta: a rajongók szóhoz sem jutottak!
Egy vérfürdő után benyújtotta lemondását az ukrán szárazföldi erők parancsnoka
Orosz válasz: ballisztikus csapás Ukrajnára
Ezek az ételek jobban károsíthatják a májadat, mint az alkohol
Döbbenetes, mit vittek el Münchenből a PSG vandál szurkolói a BL-döntő után + videó
A Fradi megkezdte a bevásárlást a magyar játékosokból – Lisztes Krisztián is hazatérhet
Ukrajna légicsapása globális kockázatokat rejt
Eldőlt, Orbán Viktor lesz 2026 után is a miniszterelnök újabb négy évre
A dubaji virslit különlegessége, hogy pisztáciát és kadajif tésztát (az arab konyha egyik kedvelt, cérnametélthez hasonló sült tésztája) is tartalmaz.
A 42 Restaurant séfje, Koppány Levente gondoskodik majd Jennifer Lopez és csapatának étkezéséről budapesti tartózkodása alatt.
A bodza sokak kedvenc szörpféléje, de méz, zselé, lekvár, sőt pálinka is készíthető belőle.
Gondolták volna, hogy a legnépszerűbb receptek közé tartoznak a Mindmegettén a különféle bundás kenyerek?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.