
Milyen vágódeszkát használ? Mutatjuk a helyes megoldást!
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.
A nyár az az évszak, amelynek hangulata és emléke mindig örömmel tölt el minket. Bármi, ami a meleg napsütést vagy a vízpartot idézi, kedves a szívünknek. Eleink nagyok voltak ebben (is), elhalmozták polcaikat nyári emlékekkel, apró iparművészeti kincsekkel, amelyek mind az egykor meglátogatott helyek emlékét őrizték.
Volt kis kancsó Hévízről, porcelántálka Agárdról, ivópohár Hajdúszoboszlóról és az igazi klasszikus, személyes kedvencem, a plexivitorlás a Balatonról. A számtalan színben és formában készült kis hajók a Balaton minden részén kaphatók voltak. Színes és tejfehér plexiből, rendszerint rézárbóccal készültek, melyen a kis vitorlákat feszes damil tartotta. Talpazatukon apró réztáblán a helység neve vagy egyszerűen: „balatoni emlék.”
Érdekes emlékegyveleg bontakozik ki a fejemben, ha hosszasan nézem őket. A magyar sportvitorlázás reformkori kezdetei, az első Kékszalag 1934-ből, Bujtor István az összes balatoni filmjével és én magam, ahogy figyelem a szikrázó napsütésben sikló fehér vitorlákat. S hogy aktuális legyek, hátborzongató volt, amikor az idei Kékszalag rajtja a sok száz fehér vitorlával, kedves barátom üvegpolcon álló, számtalan különféle, kisebb és nagyobb, egyszerűbb és extra plexi vitorlásból álló gyűjteményét juttatta eszembe.
Sajnos a készítőkről igen keveset tudunk. A némely darabon megtalálható iparművészeti jelzés annyit jelent, hogy regisztrált iparművészek zsűrizett darabjai az Iparművészeti Vállalat üzleteiben is kaphatók voltak az 1970-80-as években. Legfőképpen azonban a trafikok, ajándék- és szuvenírboltok kínálatában voltak megtalálhatóak a kis „műanyag” vitorlások, amelyek ma is ugyanazzal az aktualitással hirdetik: nincs Balaton vitorlás nélkül, nincs nyár Balaton nélkül!
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Mivel a tojás rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, ezért különösen egészséges a rendszeres fogyasztása.
Egyre nagyobb bajban van Ruszin-Szendi Romulusz, akár tíz évet is kaphat
Eszméletlenre vertek egy fiatalt a HÉV-megállóban Rómaifürdőnél
Betiltják a meztelenruhák viselését, lejárt a villantások kora: szigorú szabályok lesznek ezután a vörös szőnyegen
Megint előkapta a trombitáját Szabó Bálint és nem akárkiket zavart meg vele + videók
Átszáguldott a piroson: halálba küldte a biciklis édesapa 4 éves kisfiát a sofőr
Az EU-tagság feltétele Ukrajna támogatása – közölte Brüsszel egy tagjelölttel
Hatalmas, meglepő titok derült ki Orbán egyik véresszájú ellenfeléről
Dibusz elmondta, miért ilyen nehéz a Paks ellen futballozni; ismét a tűzzel játszik a Fehérvár
Megszólalt a Kreml Putyin isztambuli részvételéről
A Real Madrid bajnoka szégyennek nevezte Vinícius tettét a Barcelona ellen
Így reagáltak a magyar vezetők az ukrán kémbotrányra
Váratlan vallomást tett a kisfiút felrúgó karateedző a bíróságon
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Mivel a tojás rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, ezért különösen egészséges a rendszeres fogyasztása.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.