A tavalyinál is több jelentkező a Magyarország 365 fotópályázaton

A tavalyinál is többen küldtek eddig képet a Magyarország kormánya által szeptember 1-jén másodszor meghirdetett Magyarország 365 fotópályázatra.

Forrás: MTI2020. 09. 11. 21:44
null
Budapest, 2019. december 11. A Magyarország 365 fotópályázat képeibõl nyílt kiállítás a Bálna Budapest kulturális központban 2019. december 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly mintegy 5 ezer jelentkező 17 ezer pályázatot küldött be több mint 21 ezer képpel. A kiírás a nagy sikerre való tekintettel nem változott; a kezdeményezés célja továbbra is az, hogy magas színvonalú fotók segítségével mutassa be Magyarország természeti és tárgyi értékeit, ünnepeit és mindennapjait, mindazt, amire a pályázók büszkék a hazájukban – mondta el a Magyarország 365 fotópályázat pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke.

Mint hozzátette, a Miniszterelnöki Kabinetiroda által, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködésben kiírt pályázatra ezúttal is három kategóriában – Természet és táj (egyedi és sorozat), Épített és tárgyi örökség (egyedi és sorozat), valamint Életképek (egyedi és sorozat) – várják a pályaműveket.

A kategóriagyőztesek díja idén is nettó 1 millió forint; a második helyezetteket 500 ezer forintos, a harmadikokat 300 ezer forintos díjjal jutalmazzák. A zsűri szakmai díjain felül minden kategóriában kiosztanak közönségdíjat is, ennek értéke 1 millió forint.

Kaiser Ottó beszélt a pályázat másodlagos céljáról is: egyfajta szakmai közösséget építeni, amelyben profi és amatőr fotográfusok egyaránt megtalálják a helyüket.

Mint hozzátette, a díjnyertes fotók publikálása mellett egy bővebb válogatást is szerettek volna megmutatni a 2019-es anyagból, mert a díjazott képeken felül rengeteg további magas színvonalú felvétel érkezett. A legjobb 365 képből a https://fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapon online kiállítás nyílt, most pedig album is megjelent – jelentette be.

Kaiser Ottó elmondása szerint az előző évhez képest egyedül a zsűri összetétele alakult át: Keleti Éva fotográfus és Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója mellé a grémiumba Földházi Árpád fotóriporter és Daróczi Csaba fotográfus, a 2019-es pályázat kategóriagyőztese került be, míg az elnök személye nem változott.

Kaiser Ottó az MTI kérdésére elmondta, az eddig beérkezett képek alapján az idei mezőny még színesebbnek és erősebbnek tűnik; a zsűrielnök már most több képet esélyesnek tart a díjra. Nagyobb az érdeklődés is: az első héten több mint 43 ezer érdeklődő kereste fel a pályázat weblapját, és már 1300 kép érkezett be.

A Magyarország 365 fotópályázat beadási határideje október 18.; az eredményhirdetés decemberben várható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.