Sikerült leemelni a szoborra futott metrókocsit Hollandiában

A szerelvény üres volt, amikor túlfutott az állomáson és fennakadt a szobron, amelynek farka tartotta meg.

Forrás: MTI2020. 11. 03. 21:24
null
Spijkenisse, 2020. november 2. Metrókocsi a rotterdami metró De Akkers metróállomáson lévő műalkotáson Spijkenisse településen 2020. november 2-án, miután a szerelvény áttörte a vágányzárat és ráfutott a tíz méter magas szoborra. Utasok nem tartózkodtak a szerelvényen és a vezetőnek sem esett baja. A gigantikus szobor Maarten Struijs szobrász két cetfarokból álló alkotása. MTI/AP/Peter Dejong Fotó: MTI/AP/Peter Dejong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész napos munkával sikerült leemelni kedden annak a holland metrószerelvénynek az első kocsiját, amelyik előző nap túlfutott az állomáson és fennakadt egy tíz méter magas cetszobron a Rotterdam mellett fekvő kisvárosban, Spijkenissében. A metrókocsit sikerült leválasztani a szerelvényről, a kerekeit is leszerelték, mielőtt végül estefelé két daru segítségével lassan leengedték a földre.

Metrókocsi a rotterdami metró De Akkers metróállomáson lévő műalkotáson Spijkenisse településen 2020. november 2-án, miután a szerelvény áttörte a vágányzárat és ráfutott a tíz méter magas szoborra. Utasok nem tartózkodtak a szerelvényen és a vezetőnek sem esett baja. A gigantikus szobor Maarten Struijs szobrász két cetfarokból álló alkotása.
Fotó: MTI/AP/Peter Dejong

A szerelvény üres volt, amikor túlfutott az állomáson és fennakadt a szobron, amelynek farka tartotta meg. A metró vezetőjét, aki szerencsére sértetlenül megúszta a balesetet, hétfőn kihallgatta a rendőrség, de aztán hazaengedték.

Gigantikus műalkotásra futott egy metrókocsi Rotterdamban

Gigantikus, mintegy tíz méter magas műalkotásra futott fel egy rotterdami metrókocsi, amelyik áttörte a vágányzárat a De Akkers állomásnál – írták hétfőn a holland híroldalak.

A hétfőn éjjel, éjfél után fél órával történt különös balesetben senki sem sérült meg.

A De Akkers állomás a vonal vége, így utasok nem tartózkodtak a szerelvényen, a vezetőnek sem esett baja, volt ereje elhagyni a vonatot. Elővigyázatosságból kórházba vitték – közölte a rotterdami közlekedési vállalat a NU.nl portállal.

Fotó: MTI/EPA-ANP/Robin Utrecht

A jármű azóta is a műalkotás tetején várakozik, mivel jó időbe telik, amíg a katasztrófavédelem erői leemelik onnan – közölte a Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, a helyi védelmi szolgálat szóvivője a sajtóval.

A rotterdami metró C vonalának végállomása melletti parkot Maarten Struijs szobrász alkotása díszíti, mely két hatalmas cetfarokból áll. Az egyik farok tartja most a metrószerelvényt.

A baleset okát vizsgálják. Mivel végállomáson történt, úgy vélik, az incidens nem okoz csúszást a menetrendben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.