Jön a szilveszter, így úszhatjuk meg legjobban a másnaposságot

Szilveszter közeledtével a Bors online felületén árulja el, mi az a két dolog, ami mindig legyen otthon, ha el akarja űzni a másnaposságot, vagyis az ún. macskajajt.

Forrás: borsonline.hu - mediaworks2020. 12. 27. 18:47
null
Az idei szilveszter más lesz, mint a korábbiak, de azért némi pezsgő várhatóan így is elfogy majd Fotó: Balázs Attila Forrás: MTI/Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a karácsonyon már túl vagyunk, még előttünk a szilveszter, és bizony hiába nem lesz idén „ereszd el a hajamat” a járványügyi szabályok miatt, de azért alighanem mindenki felpattint majd egy-egy üveg pezsgőt az éjfél közeledtével. És hát ki mondta, hogy online nem lehet ünnepelni?

CSAK AZ A FRÁNYA MÁSNAPOSSÁG NE LENNE!

Aminek pedig már múzeuma is van – mi mégis szeretnénk örökre megszabadulni tőle.

A brit Mirror című lap Hannah Richards táplálkozás-szakértőt faggatta, mivel úszhatjuk meg legjobban a szilveszter utáni macskajajt, no persze a kézenfekvő megoldáson – ne igyunk! – túl.

Richards szerint másnaposság ellen a legjobb kombó: ibuprofén és grépfrútlé.

Noha a szakértő szerint legtöbben az aszpirin mellett döntenek, a gyomrunk tiltakozni fog,

a paracetamoltartalmú szerek lebontásával pedig egy-egy komolyabb esti ivászat után nehezebben birkózik meg a májunk – legalábbis egyes kutatások erre utalnak.

Azaz szerinte az ibuproféntartalmú fájdalomcsillapító a nyerő. A grépfrútlé pedig azért jó, mert nem akadályozza a gyógyszert lebontó enzimek működését, így az orvosság a lehető leggyorsabban tud hatni.

Az idei szilveszter más lesz, mint a korábbiak, de azért némi pezsgő várhatóan így is elfogy majd
Fotó: MTI/Balázs Attila

A szilveszter után sokaknál bekövetkező másnapossággal kapcsolatos tanácsok eredetileg a Bors online felületén jelentek meg.

Így válassza ki a tökéletes pezsgőt az ünnepekre

A berögzült szokások nehezen változnak: a magyarok legtöbbje még mindig csak ünnepek alkalmával fogyaszt pezsgőt, van, aki szinte csak szilveszterkor koccint. Szokolai Máté, a Champagneshop.hu online kereskedés alapítója olyan pezsgőket ajánl, amik egy évre emlékezetesek lehetnek – írta korábban az Origo. Szokolai Máté ugyan egyike a legnagyobb hazai pezsgőrajongóknak, de megérti azokat is, akik ódzkodnak a habzóboroktól, távol tartják maguktól a gyöngyöző pezsgőt.

– Húszévesen szilveszterkor volt szerencsém Dom Pérignont kóstolni, és szégyenszemre kiköptem, nem ízlett. Az embernek a pezsgőhöz fel kell nőnie, be kell érnie – vallja a szakértő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.