Ötmillió dollárt hagyott kutyájára egy amerikai férfi

Jó élete lesz élete végéig Lulunak, a nyolcéves, Nashville-ben élő border collie-nak.

Forrás: MTI2021. 02. 13. 15:07
null
Egy border collie fajtájú kutya (A kép illusztráció) Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó élete lesz élete végéig Lulunak, a nyolcéves, Nashville-ben élő border collie-nak: minap elhunyt gazdájától ötmillió dollárt örökölt – derült ki a férfi végrendeletéből.

Martha Burton, Lulu gondozója elmondta, hogy Bill Dorris, a kutya tavaly elhunyt gazdája sikeres üzletember volt, akinek nem volt felesége. Végrendeletében kinyilvánította, hogy a pénzt egy vagyonkezelő alapítványba kell tenni, amely Lulu gondozását célozza. Burton havonta észszerű összeget kaphat Lulu gondozására.

A egy vérbeli juhászkutya-fajta (A kép illusztráció)
Fotó: Unsplash

– Valóban szerette a kutyáját – mondta Burton, aki a gazda jó barátja volt, ő gondozta a kutyát, míg a férfi utazott.

Hozzátette, fogalma sincs arról, hogy valaha is elköltheti az ötmillió dollárt Lulura. „De megpróbálom” – tette hozzá mosolyogva.

Hideg időben az állatokra is fokozottan kell figyelni

Az extrém hideg a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet – hívták fel a figyelmet az Állatvédő.hu oldalon.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjét idézve azt javasolták, hogy a nagy hidegben kint tartott állatoknak feltétlenül energiában dús ételt és szélvédett helyet biztosítsanak. Napközben többször ellenőrizni kell az ivóvizes tálakat, a fagyott vizet langyosra kell cserélni. A szabadban tartott állatokat ilyenkor semmiképpen sem szabad fürdetni, mert azzal lemosnák a természetes zsíros védőréteget.

Az utcákon sok kóbor állat kószál, aki csak tud, fogadjon be közülük egyet – kérte Seres Zoltán. Kiemelte: a „háziállatok felelős tartása a gazda kötelessége. Állatot elhagyni, kitenni vagy úgy tartani, hogy az elpusztul, az bűncselekmény, amiért letöltendő börtönbüntetés is kapható.”

A szakember ajánlotta a kutyacipő, kutyaruha használatát is.

A cikk ITT olvasható tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.