Egerészölyvet mentettek a határrendészek

A hercegszántói járőrök biztonságba helyezték a fiatal madarat, és értesítették a természetvédelmi őrt.

Forrás: police.hu2021. 06. 25. 20:05
null
Egy egerészölyv (Buteo buteo) a Pest megyei Pomáz környékén 2021. április 25-én Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hercegszántói járőrök biztonságba helyezték a fiatal madarat, és értesítették a természetvédelmi őrt.

A Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség szolgálatban lévő határrendész járőrei 2021. június 23-án a Duna-Dráva Nemzeti Park területén – a Hódunát és Budzsakot összekötő műút mellett – egy földön fekvő madarat találtak. Az egyenruhások látták, hogy az állat nem tud elrepülni, feltételezték, hogy megsérült. A segítségre szoruló egerészölyvet Nagy Győző r. őrmester gondosan az egyenruhája zubbonyába bugyolálta, megelőzve a rémült madár további sérülését.

Egy egerészölyv (Buteo buteo) a Pest megyei Pomáz környékén 2021. április 25-én
Fotó: MTI/Kovács Attila

Az őrmester társával, Király Ferenc r. törzszászlóssal az állatot a határrendészeti kirendeltségre vitte, ahol értesítették a nemzeti park igazgatóságát. Az egerészölyvet az érte érkező természetvédelmi őr megvizsgálta, és elmondta a rendőröknek, hogy a madár súlyos sérülést nem szenvedett. A fiatal példány repülés és vadász lecke közben eshetett a földre, így ütötte meg magát annyira, hogy nem tudott tovább repülni. Felerősítés után az állatot újra visszaengedik a természetbe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.