A 35 évvel ezelőtt elhunyt Molnár Csillára emlékezünk

35 éve hunyt el a tragikus sorsú Molnár Csilla, a Magyarországon ötven év után először 1985-ben megrendezett szépségverseny győztese. Emlékét a róla készült fotók mellett dalok, könyvek és filmek is őrzik.

Forrás: hirado.hu2021. 07. 10. 10:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Csilla 1969. január 20-án született Kaposváron, de Fonyódon élt szüleivel és öccsével. Magyarországon ötven év után először 1985-ben rendeztek újra szépségversenyt.

A versenyre 16 és 27 év közötti, 160 centiméternél magasabb hajadonok jelentkezését várták. Csilla azt nyilatkozta, hogy egy osztálytársa javaslatára nevezett be, csupán játéknak indult, az akkor 16 éves fiatal még nem gondolta, hogy nyerhet. A kétezer jelentkezőből több mint hatszázat hívtak be az 1985-ös verseny elődöntőibe, amelyeket az ország több pontján rendeztek meg. Innen Molnár Csilla elsőként jutott tovább holtversenyben, a középdöntőben pedig negyedik helyezést ért el.

Október 5-én a a Budapest Kongresszusi Központban rendezték meg a döntőt. A 25 lány közül pedig a fonyódi lány, aki még le akart érettségizni és kozmetikusnak akart tanulni, messze a legmagasabb pontszámot kapta. Ezzel egy Pierre Cardin kosztümöt, egy háromnapos bécsi utat, ajándékcsomagot, valamint a Centrum ötvenezer forintos reklámszerződés-ajánlatát nyerte el, amelyet később nem fogadott el. Egy kairói utazás is szerepelt a díjak között, ám ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy édesapja ellenzi az ajánlatokat, és vele kell egyeztetnie. Az útra végül nem jutott el. De hogy eleget tudjon tenni a győzelemmel járó kötelességeknek, magántanuló lett belőle.

Elindulhatott az 1986-os Miss Európa versenyen is, ahol összesen 24 versenyző vett részt. A felkészítést Münchenben tartották, a versenyt pedig február 18-án rendezték Máltán. A pontszámok alapján az első helyen végzett, de a második és a harmadik helyen is holtverseny alakult ki, így az öt versenyzőt újra rangsorolta a zsűri, a magyar szépség végül a harmadik helyet hozta el.

A fonyódi gimnazista lány 1986. július 10-én lett öngyilkos. Apja szívgyógyszeréből huszonnégyet vett be, a kiérkező mentők sajnos már nem tudták megmenteni. Búcsúlevelében azt írta, hogy nem bírja tovább, bocsássanak meg neki, és hogy szereti az édesapját.

Halálhíre az 1985-ös Miss Hungary középdöntőjének idején érkezett. A versenyt leállították, és legközelebb csak 1989-ben rendeztek magyar szépségversenyt.

Nemcsak Homonyik Sándor az Álmodj, királylány című dalával, de az Első Emelet is megemlékezett a tragikus sorsú szépségkirálynőről a Szépek szépe balladája című dallal.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Fotók: Nemzeti Fotótár

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.