Majdnem százéves hidegrekord dőlt meg ma hajnalban

Érezhetően elmúlt a nyár, a kora reggeli hőmérséklet szeszélyesen, sokfelé elég hűvösen alakult – írja a Bama.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: Mediaworks2021. 09. 06. 13:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint 0,3 fokkal hidegebb volt hajnalban, mint amit valaha mértek szeptember 6-án. Egyes mérőállomásokon ugyanis 1 Celsius-fok köré hűlt le a levegő. Mivel pedig a műszerek kétméteres magasságban vannak elhelyezve, a felszín közelében ennél is hidegebb volt.

Mostanáig a szeptember 6-án mért legalacsonyabb hőmérséklet 1,5 Celsius-fok volt, amelyet 1930-ban mértek Nyíregyházán. Most viszont Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Szikszón 1,2 fokot mutattak a hőmérők, így ez lett az új napi hidegrekord.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ugyanakkor a héten melegszik az idő. Többfelé a leghidegebb órákban is melegebb lesz 10 Celsius-foknál, a legmagasabb hőmérséklet pedig helyenként 30 fok közelében alakulhat.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Unsplash

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.