Ikonikus járműcsoda érkezett a Közlekedési Múzeumba

A Skoda Octavia tipikus része volt a magyar utcaképnek a hatvanas-hetvenes években, ilyen autót birtokolni nagy presztízsnek számított a korszakban – olvasható a Délmagyar.hu oldalán.

Forrás: Mediaworks2021. 12. 15. 13:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ötvenéves Skoda Octaviával bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A Magyar Közlekedési és Műszaki Múzeum beszámolója szerint a jó állapotban lévő, 1959-ben gyártott, impozáns műtárgy az új Közlekedési Múzeum tárlatát fogja gazdagítani.

A kormány májusban hagyta jóvá a Közlekedési Múzeum gyűjteményének gyarapítási és restaurálási programját, amelynek részeként most ezzel a gyönyörű járművel bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye

– mondta el Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója.

A múlt héten egy korszakos Csepel D450-es teherautó érkezett a Közlekedési Múzeumhoz, nyáron pedig egy frissen restaurált Faros Ikarust mutattak be, amelyet a látogatók is megnézhettek az időszaki kiállításon.

Az Octavia a Skoda 8. bemutatott modellje volt, innen ered a neve is. A jármű tipikus része volt a magyar utcaképnek az 1960-as, 1970-es években, ilyen autót birtokolni nagy presztízsnek számított a korszakban. A járművet mostani helyén, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, a leendő új Közlekedési Múzeumban tekinthetik majd meg a látogatók a gyűjtemény régebbről ismert darabjaival együtt.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Skoda Octavia (Fotó: Wikipedia/Johannes Maximilian)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.