Kiderült, mi az a rejtélyes objektum, amit a Hold sötét oldalán találtak

Tavaly decemberben egy rejtélyes, kocka formájúnak tűnő objektumot figyelt meg a Hold sötét oldalán a kínai Jütu-2 holdjáró. A képződményt most közelebbről is megvizsgálták. Kiderült: csupán egy szokatlan formájú szikláról van szó.

Forrás: ORIGO2022. 01. 10. 17:47
KÍNAI HOLDJÁRÓ
KÍNAI HOLDJÁRÓ Forrás: TWITTER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szikla – ami jóval kisebb, mint elsőre hitték – a Jáde Nyúl nevet kapta, mivel formája leginkább egy nyúléra emlékeztet – írja a Live Science hírportál a kínai űrügynökség bejelentése alapján. A képződményt először tavaly decemberben figyelték meg.

A Jütu-2 holdjáró a Hold túlsó felén (annak „sötét oldalán") végez vizsgálatokat.

Égi kísérőnk ezen részén jóval több kráter található, és a felszín is egyenetlenebb, így nem csoda, ha különös formájú sziklákból is többet találnak a kutatók - olvasható az Origo cikkében.

A Jütu-2 tovább folytatja a 186 kilométer átmérőjű Von Kármán kráter felderítését.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.