A hangsebesség háromszorosával repeszthet az új hiperszonikus utasszállító + videó

Egy új szuperszonikus utasszállító repülőgép tervein ámulnak a légi közlekedés szerelmesei. Az egyelőre csak elméletben létező jármű a hangsebesség háromszorosával mindössze 80 perc alatt tudná megtenni a New York és London közötti távot – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Híradó.hu2022. 10. 03. 14:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hyper Sting névre keresztelt koncepcionális repülőgép közel kétszer akkora lenne, és kétszer olyan gyorsan közlekedne, mint a világ utolsó kereskedelmi szuperszonikus repülőgépe, a Concorde, amelyet 2003-ban vontak ki a forgalomból – számolt be a Yow York Post.

A 100 méter hosszúra és 51 méter szárnyfesztávolságúra tervezett szuperszonikus légi járművön akár 170 utas is elférhet, és ha sikerül a kivitelezése, és óránkénti 4000 kilométeres sebességgel – a hangsebesség több mint háromszorosával – közlekedhet.

A Concorde zseniális gépezet volt, nemes kísérlet, de túl sok káros anyagot bocsátott ki a környezetbe, túl sok zajt okozott a közösségeinkben, és túl drága volt az üzemeltetése

 – mondta a The U. S. Sun című lapnak az utasszállító spanyol tervezője, Oscar Viñals.

A Hyper Stinget egy kis atomreaktor által működtetett torlósugár-hajtóművekkel szerelnék fel. Szükség lenne továbbá egy hidegfúziós atomreaktorra is, amely egyelőre csak koncepcióként, elméleti síkon létezik.

A szuperszonikus repülés új korszaka talán már a küszöbön áll, de a hangsebességnél gyorsabb repülésnek megvannak a maga kihívásai, amelyeket le kell küzdenünk” – fogalmazott Viñals.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Hyper Sting (Fotó: YouTube/Képernyőkép)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.