időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Egyre népszerűbbek a kínai elektromos takarók a közelgő nehéz tél miatt

Forrás: Vg.hu
2022.10.19. 17:00 2022.10.19. 17:21

Áradatként érkeznek a kínai elektromos takarók a téltől előre reszkető Európába. A kormányzó kommunista párt lapja többek közt ezt hozza fel példaként arra, miért nincs értelme annak, amit ők Peking-ellenes elmozdulásnak éreznek az EU kommunikációjában – írja a VG.

Megduplázódott a kínai gyártású elektromos takarók exportja Európába – írta a pekingi vámstatisztika adataira hivatkozva a China Daily. Az európai kivitel értéke a január–júliusi időszakban elérte a 33,4 millió dollárt (14 milliárd forint), ami 97 százalékos növekedés. Csak júliusban 1,3 millió darab volt az export, ami az előző hónaphoz képest 150 százalékos emelkedés.

Ahogy közeleg a tél, az energiahiánytól való félelem miatt nemcsak a takarók behozatala ugrott meg Kínából Európába, hanem a légkondicionálóktól az elektromos fűtőeszközökig egyéb termékeké is, a termelésük felfuttatására ösztönözve a kínai gyártókat. Milliószámra fogynak Európában a kínai ágymelegítő palackok is.

A Csöcsiang tartománybeli Jivu gyártóközpont fűtésieszköz-exportja például 41,6 százalékkal futott fel, 190 millió jüanra (11 milliárd forint) a város vámadatai szerint. Egyes jelentésekből kiderül, vannak olyan kínai elektromostakaró-gyártók, amelyek az európai kereslet hatására nonstop termelésre álltak át. 

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.