LMBTQ-emlékérmét bocsátanak ki a britek

Az első posta, ahol ezek elérhetők lesznek, több gyűlölködő levelet kapott a postára kitűzött szivárványos zászló miatt.

Forrás: VG.HU2022. 10. 27. 11:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit Pride 50 éves fennállását ünneplő 50 pennys emlékérme először azon a postán kerül forgalomba, amely gyűlölködő leveleket kapott, miután az intézményre kitűzték a szivárványos zászlót – írja a VG.

Daniel Cooper és Nathan Jones, a prestoni New Longton Post Office postamesterei egy meleg párt is alkotnak, ám a gyűlölködő levelek ellenére a helyi közösség kiállt mellettük.

Az első, az LMBT-közösséget ünneplő érmét országszerte kétezer postán kínálják majd, és a közösséget jelképező szivárványos dizájnt és a londoni értékeket – protestálás, láthatóság, egység és egyenlőség – szerepelteti az írásos oldalán. 

Az 50 pennys érmékből 5 milliót gyártott a királyi pénzverde, azok még II. Erzsébet halála előtt készültek, így a fejoldalán még a királynő arcképe látható – írja a BBC.

A III. Károly portréját ábrázoló képek csak az idei év későbbi részében kerülnek forgalomba.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: LMBTQ-emlékérmét bocsátanak ki a britek (Forrás: Facebook/The Royal Mint)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.