LMBTQ érdekvédelmi képviselőcsoportot alakított a baloldal

A DK, az MSZP, az LMP a Momentum és a Párbeszéd 21 képviselője szoros együttműködést tervez a „civil” szféra több szereplőjével is.

2022. 10. 11. 14:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMBTQ-közösségek érdekeiért összefogva parlamenti képviselőcsoportot alakítanak az ellenzéki pártok

 – jelentették be egy keddi, a coming out, azaz az előbújás világnapjára időzített sajtótájékoztatón a DK, az MSZP, az LMP a Momentum és a Párbeszéd képviselői. Az alig kétperces online sajtótájékoztatón Bedő Dávid azt hangoztatta, hogy ma Magyarországon az emberi jogok és a szabadságjogok is veszélyben vannak, ami ellen fel kell lépni. Véleménye szerint ez indokolja a Magyarország első, a Sokszínű Magyarországért – Ellenzéki pártok az LMBTQ-emberek érdekeiért frakcióközi csoport megalakítását is, amely azt a célt szolgálja, hogy az LMBTQ-közösségeket ne érje hátrányos megkülönböztetés, és szabadon élhessenek Magyarországon. 

Szeretnénk a csoportban képviselt emberek hangját felerősíteni, és bevinni az ügyeiket a parlamentbe 

– fogalmazott a Momentum frakcióvezető-helyettese. A frissen megalakult csoporthoz az öt baloldali párt 21 képviselője csatlakozik, akik – nem meglepő módon – szoros együttműködést terveznek a civil szféra több szereplőjével is.

Borítókép: a Momentum politikusai a pride-on (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.