Bizalmas fotót csalt ki egy fiú az iskolatársától, körbeküldte az osztálytársainak

Vádat emelhetnek a középiskolás ellen, a barcsi rendőrök személyes adattal visszaélés miatt folytattak eljárást az ügyben.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 01. 27. 13:59
null
Sydney, 2023. január 4. Látogató készít fotót mobiltelenfonjával a kiállíóterem falára és a padlóra vetített festmények egyikérõl a Frida Kahlo (1907-1954) mexikói festõnõ életét és alkotásait bemutató, Frida Kahlo: The Life of an Icon címû interaktív kiállítás megnyitóján Sydneyben 2023. január 4-én. A különleges élményt és látványt multimédiás eszközök biztosítják. MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi Fotó: Bianca De Marchi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy fiatal múlt év elején hamis profilt hozott létre az egyik internetes közösségi oldalon, és álnéven üzenetváltást kezdeményezett egy iskolatársával, akire haragudott. Intim fotót csalt ki tőle, amit később több osztálytársának is elküldött. A nyomozók azonosították a fiatalkorú elkövetőt, akit személyes adattal visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki – közölte a rendőrség.

A középiskolás fiú beismerte a bűncselekményt, és megbánást mutatott. A Barcsi Rendőrkapitányság a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte, és az iratokat elküldte a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

 

Figyelmeztet a rendőrség

A rendőrség ajánlásokat is közzétett a diákoknak a biztonságos internet használatához:

  • Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot. Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött.
  • Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon. Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
  • Ne tegyél közzé és ne ossz meg kihívó, másokat sértő képet.
  • Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte szüleidnek, és csak az ő engedélyével és tudtával tedd meg.
  • Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve az internethasználatot. Az alkalmazással nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

Borítókép: Fényképet készít a telefonjával egy látogató Sydney-ben (Fotó: MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.