időjárás 17°C Klaudia 2023. március 20.
logo

Bizalmas fotót csalt ki egy fiú az iskolatársától, körbeküldte az osztálytársainak

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu
2023.01.27. 13:59
Bizalmas fotót csalt ki egy fiú az iskolatársától, körbeküldte az osztálytársainak

A rendelkezésre álló adatok szerint egy fiatal múlt év elején hamis profilt hozott létre az egyik internetes közösségi oldalon, és álnéven üzenetváltást kezdeményezett egy iskolatársával, akire haragudott. Intim fotót csalt ki tőle, amit később több osztálytársának is elküldött. A nyomozók azonosították a fiatalkorú elkövetőt, akit személyes adattal visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki – közölte a rendőrség.

A középiskolás fiú beismerte a bűncselekményt, és megbánást mutatott. A Barcsi Rendőrkapitányság a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte, és az iratokat elküldte a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

 

Figyelmeztet a rendőrség

A rendőrség ajánlásokat is közzétett a diákoknak a biztonságos internet használatához:

  • Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot. Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött.
  • Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon. Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
  • Ne tegyél közzé és ne ossz meg kihívó, másokat sértő képet.
  • Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte szüleidnek, és csak az ő engedélyével és tudtával tedd meg.
  • Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve az internethasználatot. Az alkalmazással nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

Borítókép: Fényképet készít a telefonjával egy látogató Sydney-ben (Fotó: MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.