Mankóval verte halálra lakótársát, vádat emeltek ellene

A sértettet kórházba szállították, de nem élte túl a bántalmazást.

Magyar Nemzet
2023. 01. 31. 10:54
null
Aszód, 2020. augusztus 27. Rendõrök állítják elõ az augusztus 24-ei aszódi emberölés két feltételezett elkövetõjének egyikét az aszódi rendõrõrsön 2020. augusztus 26-án este. Augusztus 24-én holtan találtak egy 73 éves férfit aszódi otthonában; halálát az elsõdleges adatok szerint idegenkezûség okozta. A nyomozók 26-án elfogták és kihallgatták a bûncselekmény feltételezett elkövetõit, egy 35 és egy 27 éves aszódi férfit. A két férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bûntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, és kezdeményezték letartóztatásukat. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Baranya Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki lakótársát annak mankójával halálra verte egy pécsi munkásszállón tavaly nyáron – írta közleményében a főügyészség.

Az ittas vádlott egy júniusi reggelen szóváltásba keveredett időskorú, gyenge fizikumú, járni csak mankóval képes lakótársával, aki fejen ütötte őt. A vádlott felkelt, majd lakótársát a padlóra lökte. Elvette a mankóját, amivel ütlegelni kezdte, négyszer fejbe is verte. A sértett végül segítségért kiáltott az épület lakóinak, akik a támadót lefogták és értesítették a mentőket, illetve a rendőrséget.

A megvert férfit kórházba vitték, de egy nappal később belehalt sérüléseibe.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)
    

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.