időjárás 6°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Guinness-rekorder lett Bobi, a világ legöregebb kutyája

Magyar Nemzet
Forrás: BBC News
2023.02.03. 14:23
Guinness-rekorder lett Bobi, a világ legöregebb kutyája

Egy 30 éves portugál kutyát nyilvánította a világ valaha volt legidősebb ebének a Guinness-rekordok könyve – írja a BBC News.
Bobi, a portugál kutya ezzel egy évszázadon át tartó rekordot döntött meg. A négylábú egy fajtatiszta Alentejo masztiff, amelynek átlagos élettartama 12-14 év.
Ezidáig a legidősebb kutya az ausztrál Bluey volt, aki 1939-ben halt meg 29 éves és öt hónapos korában. Bobi azonban február elsején lépett a 31. életévébe és a lap információi szerint korához képest jól van. 
A kutya korát igazolta a portugál kormány állatorvosi adatbázisa is. 

Bobi élete

A világ legöregebb kutyája egész életét a Costa családdal élte le Conqueiros faluban, Portugália nyugati részén, itt született három testvérével együtt egy melléképületben. Leonel Costa, aki akkor nyolc éves volt, azt mondta, hogy a szüleinek túl sok állata volt már, ezért el kellett adományozni a kölyköket, de Bobi megszökött.

Leonel és testvérei titokban tartották a kutya visszaérkezését a szüleik előtt, de végül észrevették és a család részévé vált.

Bobi nem tétovázik, ha a kutyaeledel és a mi ételünk között kell választania, biztosan a darab húst kéri

 – mondta a kutya gazdája, aki mindig vízbe mártja az ételt, hogy eltávolítsa a fűszerek nagy részét.

Eltekintve attól a 2018-as ijedtségtől, amikor légzési nehézségek miatt hirtelen rosszul lett a kutya és kórházba került, a gazdája elmondása alapján Bobi viszonylag problémamentes életet élt.

Mint mondja, Bobi hosszú életének titka a nyugodt, békés környezet amelyben él. 

Az idő azonban megviselte a kutyát, aki most már nehezen jár és egyre rosszabb a látása is – írja a lap.

Borítókép: Bobi, a világ legöregebb kutyája (Fotó: Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.