Kik és mire költenek rengeteg pénzt Valentin-napon?

A Z generáció tagjai több mint háromszor annyi pénzt szórnak el ilyenkor.

Magyar Nemzet
Forrás: Vg.hu2023. 02. 13. 10:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerelem ünnepén, február 14-én átlagosan 16 százalékkal költünk többet, mint januárban – írja az Erste-ügyfelek kártyás vásárlásainak vizsgálata alapján a VG. Étteremre, virágra, fehérneműre 66 százalékkal több pénzt adunk ki ezen a napon. A férfiak kiadásai ezekre a meglepetésekre csaknem a januári dupláját érik el, míg a Z generáció tagjai több mint háromszor annyit – 355 százalékkal többet – adnak ki többet ilyen célokra.

A pénzintézet ügyfeleinek költéseiből egyértelműen látszik, hogy a fiatalok és a férfiak hajlamosabbak február közepén mélyebben a zsebükbe nyúlni – néha eltúlzott mértékben. Magát az ünnepet is a fiatalabb generációk tartják leginkább Magyarországon.

A kiadások átlagos emelkedése a férfiaknál Bálint-napkor meghaladja a 90 százalékot, míg a nőknél ez 30 százalék alatt marad. A divatcikkekre fordított összeg 224 százalékkal nő a Valentin-nap hatására.

Az 1964 előtt születettek körében alig emelkednek a kiadások a Valentin-napi üzletkategóriákban. Az X generáció tagjai – a mai 42–58 évesek – már több mint 50 százalékkal fizetnek ki többet ezen a területen Valentin-napkor. A millenniumi generáció tagjai – az 1980 és 1996 között születettek – már majdnem duplaannyit költenek. 

A Z generáció esetében döbbenetesen sokkal, 355 százalékkal növekednek, a turisztikai, utazási kiadások 258 százalékkal haladják meg a januári átlagot. 

A nagy kiadásokat elkerülve is készülhetünk tartalmas közös programmal 14-ére. Mint korábban a Magyar Nemzet megírta, négy teljes napon át – február 11. és 14. között – Valentin-napi páros kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert: egy jegy áráért ketten léphetnek be; összetartozásukat elég csak azzal igazolniuk, hogy érkezéskor a kapunál megölelik egymást – olvasható az állatkert közleményében.

Az állatkert tájékoztatója szerint a páros belépőjegy mellett mind a négy napon további páros kedvezményeket kínálnak a kert egyes vendéglátóhelyei, valamint páros kedvezmény jár a több mint 110 éves műemléki Schäftner-körhintára is.

Az eredeti cikk a VG oldalán érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.