Tiltott kutyaviadalra csapott le a hatóság

Állatvédelmi keresetet nyújtott be a Pest Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki tiltott állatviadalokat rendezett, és erre a célra kutyákat képezett ki évek óta. Az ügyészség az elkövető ebtartástól való végleges eltiltását is kérte a bíróságtól.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 03. 16. 15:12
null
Budapest, 2021. február 7. Egy kutya a budapesti NOÉ Állatotthonban 2021. február 7-én. Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult, online kérdõív formájában várják a lakosság véleményét. A kérdõívet vasárnaptól egy hónapon át lehet kitölteni az allatvedelem.kormany.hu oldalon. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pest vármegyében tartott kutyaharcok közismertek voltak, azokat egy erre a célra kialakított ingatlannál tartották. Több esetben fogadásokat kötöttek, a vesztes állat gazdájának százezer forinttal kellett kifizetnie a győztest.

Egy-egy ilyen megrendezett viadal közel húsz percig tartott. Egészen addig zajlott a küzdelem, amíg az egyik kutya félholtan a földre nem esett. Az utolsó utáni pillanatban szakították meg a harcot. A súlyosan sérült eb percek alatt belehalt a sérüléseibe.

A hatóság egy ilyen állatviadalnál avatkozott közbe, amikor már több mint fél órája harcolt egymással két kutya. Leállították a küzdelmet, véget vetettek az összejövetelnek, és eljárást indítottak – számolt be a Pest Vármegyei Főügyészség.

Az állatvédelmi per mellett az ügyben tiltott állatviadal szervezésének bűntette és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás is indult.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.