Szerencsésen alakult a Bácsán lezuhant hattyú sorsa

Nem tudni, mi kényszerítette landolásra.

Magyar Nemzet
2023. 06. 15. 14:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hete Bácsán az egyik ház udvarába zuhant egy hattyú. Az esetről a Papagájmentő Alapítványt és a Győri Városrendészeket értesítették, akik kimentették az udvarban ragadt állatot. Mivel úgy látták, kicsit sántít a vízimadár, az Állati küldetés mentőcsapatához fordultak segítségül – írja a Győr-Moson-Sopron vármegyei hírportál, a Kisalföld.hu.

Miután Kok Annamária gondozásba vette, kiderült, hogy az ijedtségen túl és néhány zúzódást leszámítva semmi baja a hattyúnak, ezért szabadon fogják engedni. 

A súlya is gyarapodott, és ismét jó egészségnek örvend, így szerdán délután már újra természetes élőhelyén élvezi a szabadságot. A Kisalföld munkatársai jelen voltak a szabadon bocsátásnál.

Annamária és segítő szomszédja óvatosan kibontotta a védelmet nyújtó kötést, a hattyú pedig azonnal a folyóba ugrott, és inni kezdett a vizéből.

– Nem tudjuk, mitől zuhanhatott le, lehet, hogy megzavarta egy másik madár vagy repülő. Bármitől megijedhet, de egy rossz manőver és egyensúlyvesztés is okozhatta, hogy végül egy ház udvarában kötött ki. A hattyúk a szárazföldről nem tudnak felszállni, csak vízről, így nem tudott elrepülni, hiába nem volt komolyabb baja – mondta el a Kisalföldnek Kok Annamária, aki évek óta foglalkozik vadmadár- és vadmentéssel, és naponta több hívást is kap. 

A felgyógyult állatokat minden esetben visszaengedik a természetes élőhelyükre, ha továbbra is tudnak magukról gondoskodni. A tartósan sérült állatokat azonban életük végéig gondozzák.

Borítókép: A szabadon engedés pillanatai (Fotó: Kisalföld/Rákóczy Ádám)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.